McLaren confirmă că Magnussen va fi coechipierul lui Button în 2014

de Daniel Popescu
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat joi recrutarea lui Kevin Magnussen în calitate de coechipier pentru Jenson Button după îndepărtarea de la echipă a lui Sergio Perez.

Esential 5 victorii in 17 curse a obtinut Magnussen in sezonul 2013 din Formula Renault 3.5
2008 este sezon in care Magnussen a debutat in cursele de monoposturi
La numai o zi după ce a confirmat că Sergio Perez va părăsi echipa la sfârşitul acestui an, McLaren a anunţat oficial că locul său va fi luat de Kevin Magnussen.

Informaţia nu constituie în niciun caz o surpriză, întrucât presa internaţională speculează de mai multe săptămâni că McLaren îi va oferi danezului în vârstă de 21 de ani oportunitatea de a face pasul cel mare spre Formula 1.

Magnussen, care în acest sezon a câştigat titlul în Formula Renault 3.5, este entuziasmat de şansa de a debuta în Formula 1 la una dintre cele mai importante echipe.

Sunt absolut entuziasmat să debutez în Formula 1 cu McLaren. Această echipă este cea mai bună.

Kevin Magnussen
Pilot McLaren
"Sunt absolut entuziasmat să debutez în Formula 1 cu McLaren.
Această echipă este cea mai bună. A fost visul meu să pilotez pentru McLaren de când eram mic copil şi nu exagerez când spun că mi-am dedicat aproape fiecare zi din viaţă pentru a-mi atinge obiectivul de a devenit pilot McLaren. Am un respect enorm pentru cei de la McLaren şi vreau să spun un mare mulţumesc tuturor"
, a declarat danezul într-un comunicat de presă.

Şeful Martin Whitmarsh este încrezător că Magnussen va obţine rezultate bune în sezonul 2014, în ciuda faptului că regulamentul tehnic va suferi modificări semnificative prin introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

"Magnussen este foarte talentat şi determinat şi, prin urmare, avem mari speranţe. De fiecare dată când a testat monopostul nostru de Formula 1 a fost foarte rapid şi metodic, iar feedback-ul său a fost de clasa mondială. În plus, maniera în care a câştigat acest sezon din Formula Renault 3.5 a fost impresionantă, demonstrând nu numai că are un ritm natural impresionant, ci şi o maturitate şi abilitate pentru a gestiona o campanie pentru campionat", a precizat britanicul.

Via McLaren

Comentarii (6)

  • marian06
    Nu cred ca e cea mai fericita alegere. Daca are telentul lui JAN, in 2015 vom avea un nou pilot la Mc Laren.
    3 6
  • cine e JAN?
    9 1
  • marian06
    JAN e tatal lui Kevin si fost pilot F1 McLaren, Stewart. http://www.statsf1.com/en/jan-magnussen.aspx
    0 1
  • @Maria
    Jan Magnussen
    0 1
  • Felicitari McLaren care accepta un debutant din nou. A mai tras lozul castigator in 2007 cu Hamilton, si jos palaria ca risca din nou, promovand astfel talente pentru sport in detrimentul pilotilor promovati pentru bani.
    1 0
  • Pentru Magnussen treaba e asa: ori e cel mai bun, ori e cel mai slab. McLaren, fiind echipa mare, si in top in ultimii ani, nu prea accepta cale de mijloc.

    Hamilton a avut noroc ca McLaren aveau un monopost foarte competitiv. Magnussen are ghinionul sa vina la McLaren intr-o perioada foarte grea si nu cred ca va putea ajuta echipa sa dezvolte monopostul. Oricum in zilele noastre pilotul foarte putin mai dezvolta monopostul. Iar experienta lui Button s-a vazut in 2013... Cred ca si 2014 va fi an greu pentru McLaren. Cedarea lui Perez si inlocuirea sa cu Magnussen, probabil a fost o greseala. Daca aduceau un Massa, Hulkenberg, Raikkonen, Di Resta, poate ca aveau mai multe sanse.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru