Perez confirmă că va pleca de la McLaren la sfârşitul sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a confirmat că nu va concura pentru McLaren în sezonul 2014 al Formulei 1, însă echipa britanică nu l-a anunţat încă pe Kevin Magnussen drept înlocuitor.

Esential 35 de puncte a castigat perez in primele 17 curse ale sezonului
5 este cel mai bun rezultat inregistrat de Perez in 2013 (India)
7 este cea mai buna clasare a lui perez in calificari in 2013 (Monaco)
1 este numarul curselor in care perez a stabilit cel mai bun timp pe turul de circuit (Malaysia)
La numai o zi după ce a criticat dur echipa, Sergio Perez a dezvăluit în cadrul unui comunicat de presă că va părăsi McLaren la sfârşitul acestui sezon. Informaţia nu este deloc surprinzătoare în condiţiile în care presa internaţională speculează de mai multe săptămâni că mexicanul va fi înlocuit de Kevin Magnussen.

De data aceasta, Perez a ales un mesaj diplomatic pentru a-şi lua rămas bun de la echipa pentru care a concurat un singur sezon.

"În primul rând, vreau să mulţumesc celor de la McLaren pentru că mi-au oferit oportunitatea să fiu cu ei în acest sezon.

A fost o onoare pentru mine să fiu într-una dintre cele mai competitive echipe din sport şi nu regret deloc că m-am alăturat lor. Întotdeauna am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă, dar cu toate acestea nu am fost capabil să obţin ceea ce mi-am propus pentru această echipă istorică", a declarat el.

McLaren a reacţionat rapid la comunicatul de presă al lui Perez, însă şeful Martin Whitmarsh insistă că echipa nu a semnat încă un contract cu Magnussen.

"Îi dorim toate cele bune în viitor lui Perez şi şi suntem siguri că va avea parte de mult succes. În ceea ce priveşte linia de piloţi pentru anul viitor, nu am semnat nicio înţelegere pentru 2014 cu niciun pilot, cu excepţia lui Jenson Button. Prin urmare, nu avem nimic de anunţat în acest moment. Când situaţia va progresa, vom face un anunţ corespunzător", a explicat britanicul.

Totuşi, este de remarcat că Whitmarsh a confirmat de data aceasta că Button are contract pentru sezonul următor, după o declaraţie anterioară ambiguă din acest punct de vedere.

Viitorul lui Perez în Formula 1 a devenit astfel incert, presa speculând că una dintre opţiunile sale este Force India. Totuşi, mexicanul nu a exclus varianta de a nu fi prezent pe grila de start în sezonul următor.

"Sunt într-o situaţie dificilă pentru că decizia a fost luată foarte târziu. Dar sunt încrezător că voi lua cea mai bună decizie pentru cariera mea. Nu voi fi în F1 doar pentru a fi în F1. Dacă nu găsesc cea mai bună opţiune pentru cariera mea, mă voi îndrepta spre altceva. Obiectivul este să găsesc o echipă bună care să-mi ofere oportunitatea să câştig curse", a adăugat el.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (7)

  • Pa pa....Nu stiu de ce s-au incurcat cei de la McLaren cu pierde-vara asta! E foarte arogant, dar fara macar sa aibe o baza in spate! Sper ca Magnussen sa aibe acelasi talent si carisma ca si Ham cand acesta a debutat in 2007!
    7 7
  • Pilot kamikaze la licitatie ! incepem de la .......... (cri cri ) .......... Marussia ? Caterham ?
    3 4
  • Mi-e mila de Checo :(
    Nu merita asta... nu inteleg de ce i-a facut Mclaren chestia asta. Daca tot vroiau sa scape de el puteau de 2 luni sa o faca, nu atat de tarziu cand optiuni nu prea mai sunt. Sper sa isi gaseasca o echipa. Magnussen este foarte talentat, Mclaren spera sa repete faza cu Hamilton din 2007, doar ca puteau sa fie sinceri cu Checo din timp, nu sa stea pe bara 1 an, caci isi poate ruina cariera....
    11 0
  • JugaruGabi
    Mare cariera ce a avut si "Checo"...
    Asta a fost pilot de uzina, terminati-va cu prostiile...
    3 9
  • Cine stie ''PERO'', poate ca teamul FERRARI iti va face o oferta grozava ,si te va pune ca, inginerul de cursa a lui ALONSO ,tinand cont la declaratia pe care ai facuto odata cu venirea ta la MCLAREN ,in care declarai ca scuderia iti ''sugerea'' sa ai GRIJA de micutul ALONSO pe circuit pe timpul cand tu concurai pt teamul SAUBER. Mare dobitoc ai putut sa fii, cand ai declarat asa ceva.Iar acuma ai ''reversul'' medaliei. Pa, PERO poate ne mai auzim,cine stie.
    2 3
  • adidor77
    Sunt sigur ca cei de la McLaren au facut ceva analize in urma carora au luat aceasta decizie. Dar din pacate Perez nici nu a avut sanse sa demonstreze ceva cu masina din acest an. Monopostul a fost varza, el nu cunostea masina, a mai avut probleme si cu pneurile (de cateva ori a avut explozii). Per total a fost un an negru pentru McLaren care s-a rasfrant si asupra lui Perez. Daca ne uitam si la Button, nici el nu a facut mai nimic acest sezon. Oricum imi pare rau de ceea ce i s-a intamplat lui Perez, nu cred c amerita asta. Cred ca echipa trebuia sa gestioneze altfel acesta situatie si sa se gandeasca si la pilot nu doar la echipa.
    1 0
  • Nu e nici o problema ....in maxim 2 saptamani semneaza cu Lotus , mai ales ca are sponsor puternic... urmatoarea stire ....Perez a semnat cu Lotus , iar Eric B o sa spuna ... e un pilot talentat , va face pereche perfecta cu G mai ales c se si cunosc ...exact ce aveam nevoie la echipa acum .... ascultati ma ce va spun ...2 saptamani
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru