Button: "Monopostul McLaren a fost înfricoşător. Nu vom câştiga puncte în 2015"

de Daniel Popescu
Luni, 11.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a caracterizat comportamentul monopostului McLaren la Barcelona drept "înfricoşător" şi consideră că nu va reuşi să câştige puncte în sezonul 2015.

Primele 30 de tururi au fost cele mai înfricoşătoare din viaţa mea.

Jenson Button
Pilot McLaren
McLaren a abordat Marele Premiu al Spaniei cu speranţa că va reuşi să se apropie de obţinerea primelor puncte ale sezonului, însă realitatea din teren a fost cu totul alta.

Jenson Button a criticat dur comportamentul monopostului cu care a ocupat doar locul 16, pe care l-a caracterizat drept "înfricoşător", şi consideră că nu are şanse să obţină puncte pe parcursul acestui sezon.

"Primele 30 de tururi au fost cele mai înfricoşătoare din viaţa mea. De fiecare dată când atingeam acceleraţia, la orice viteză, spatele pleca. Nu era normal. În virajele lente eram lent, dar la viteză mare era înfricoşător. După ce s-a întâmplat duminică, nu mă aştept deloc la puncte în acest an, dar sper că a fost doar o excepţie", a declarat britanicul.

Esential 16 este locul ocupat de Jenson Button in Marele Premiu al Spaniei
Fernando Alonso a avut însă parte de o cursă mai bună şi nu a experimentat acelaşi gen de probleme ca şi coechipierul său.
Spaniolul a fost însă nevoit să abandoneze după numai 26 de tururi din cauza unor probleme la frâne în urma cărora a fost aproape de a accidenta un mecanic la intrarea la boxe pentru un schimb de pneuri.

"A fost înfricoşător, dar totul a fost în regulă. Era posibil să termin pe nouă sau 10. Progresul se simte. Suntem departe şi avem nevoie de paşi dubli, pentru ca toată lumea îmbunătăţeşte. Este un proiect foarte provocator, dar recuperăm bine şi trebuie să ţinem pasul", a precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (17)

  • Mno! Dupa cum bine stiam "we are building an empire"! Pardon: we destroyed the empire... :))
    19 4
  • F1 Vision
    Si cand te gandesti cat de violent era fanul McLaren inainte de curse, cate jigniri mi-a adus pentru ca cica nu ii laudam pe cei de la McLaren. Nici nu-i de mirare ca dupa cursa era ascuns... dupa paturica. De fapt n-am spus nimic urat de cei de la McLaren, am spus doar ca mai au un drum lung pana unde isi doresc sa ajunga. Sa vedem daca fanul McLaren are curaj sa-si ceara scuze pentru comentariile pline de injuri si jigniri. Sa vedem ce jigniri mai inventeaza lol!
    17 5
  • @FI Vision, de multe ori suntem suparati pentru nimic, asa e si mircea, e mai infocat si poate ca si mine e suparat ca vede cum mclada merge ca racul, asta e , poate ca anul acesta e sa fie ridicoli dar sper sa-si mai revina la sfarsit, as vrea sa invatam sa iertam si sa fim fairplay si aici. numai bine si sanatate
    13 6
  • Deci sa inteleg ca motorul Honda, cel lipsit de putere, este prea puternic pentru sasiul McLaren. Imperiul face implozie.
    12 5
  • E belea la McLaren. In loc sa progreseze, o iau inapoi.
    12 2
  • @gaz si nae
    Undeva se aseamana cu fierarri.
    11 2
  • Mc Laren au o capacitate imensa de dezvoltare in timpul sezonului.Sunt convins ca spre finalul sezonului vor fi aproape de cei trei din fata.
    9 13
  • In calificari au facut un pas important, au depasit Force India si Sauber cu motoare mai mature. In cursa Alonso prindea punctele cu ritmul de cursa. Da, au de lucru mult, dar pasi fac de la cursa la cursa. Nu asa de mari ca altii, ca de ex. Ferrari.
    9 5
  • @Calin Ignori faptul ca aia pe care i-au "depasit" nu si-au adus update-urile aici, ci le vor aduce peste cateva curse.
    8 3
  • Mclaren este inca in teste ca sa uneasca mai multe elemente. Vezi anul trecut cum aratau majoritatea monoposturilor cu tot felul de comportamente ciudate si surprize. Anul acesta, mai ales prima jumatate de sezon, McLaren are amnistie de la injurii. De la anul vom vedea ....
    Curios insa ca Manor, adica Marussia asa cum figureaza pe tabele, inca persista, desi e cu 5 secunde in urma. Oare cat o sa mai tina?
    7 0
  • Nu ignor nimic, Mclaren vor aduce update-uri in fiecare cursa, asa cum au facut in primele 5 curse. La Monaco vor aduce alte update-uri la motor si aerodinamica. Nu cred ca putem compara facilitatile Mclaren cu Sauber sau Torro Rosso.
    9 2
  • Mclaren au progresat, in ciuda cursei de duminica. Pasii sunt mici, prea mici pentru 2015. Insa sunt mai mari ca ai altora cu care concureaza direct. Se pare ca ar fi niste probleme intre inginerii Honda si Mclaren.
    6 2
  • Alonso pare ca se intelege ceva mai bine cu monopostul decat Button. A dat impresia ca poate tine ritmul cu monoposturile ce se luptau pt pozitiile 9-10. Oricum ar fi Mclaren are muuult de lucru. Ca fan le urez succes iar cel mai bun sa castige.
    10 0
  • Cei de la McLaren mai au mult de lucru pana a ajunge din nou sa lupte pentru cele dou titluri mondiale. Pe de o parte era de asteptat ca motorul Honda sa fie incapabil in acest sezon sa se compare din punct de vedere fiabilitate, putere si performante cu Mercedes, Ferrari si chiar Renault. Important este ca datele acumulate in aceste curse in care se chinuie pe locurile din afara punctele sa fie utilizate in imbunatatirea intregului pachet.
    Si aici ma refer la ce spunea F1-Racing legat de colaborarea intre inginerii Honda si cei McLaren. In primele 4 curse principala problema era motorul Honda, iar aerodinamica celor de la McLaren era laudata. Acum insa, cu sporul de putere adus de Honda se pare ca aerodinamica nu mai este atat de stralucita. Dovada stand declaratiile lui Button.
    Sa nu uitam ca vineri britanicul a incercat 3 tipuri de aripa fatza si numeroase setari aerodinamice. Deocamdata pachetul nu functioneaza ca un intreg. Pana cand asta se va intampla, McLaren si Honda mai au mult de lucrat.
    Cat despre Mircea, avand in vedere si commentul lui de ieri in care isi ruga fanii de pe Twitter :)))) sa nu mai sustina echipa anglo-japoneza, el devine mai mult un om anti-Ferrari decat fan McLaren. Trist.
    14 1
  • Inteleg din declaratia lui Button ca Honda a marit puterea/cuplul motor si ca in acest fel apasarea pe spate este insuficienta ..........?
    8 0
  • Eh ca fan McLaren nu pot decat sa fiu trist despre prestatia celor de la McLaren din... Spania. Dar totusi nu pot sa nu fiu vesel cand vad comentarii pline de entuziasm ca ale "amicului" mikahakkinen, un foarte mare expert in F1, dupa cum comenta in timpul testelor din Iarna. Va rog sa urmiti un expert la lucru si sa luati notite: "In sfarsit o zi decenta de teste pentru McLaren. Asa cum spune si Mircea, pozitionarea lui Button pe locul 5 cu un motor setat in safe mode (aproximativ 70% din puterea maxima) la doar +0,25 fata de Ferrari (care au dominat primele sesiuni de testa alaturi de Sauber) pot aduce un zambet pe chipurile inginerilor de la McLaren si Honda".

    Este evident ca pe automarket sunt doi experti de renume mondial, cel cu McLaren_Mircea & mikahakkine, de care nu a auzit nimeni totusi... ciudat.
    5 8
  • si ce va mai mirati atat, eu v-am spus mereu ca McLaren sunt in testele din iarna abia acum.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru