Button, parţial mulţumit de noile update-uri

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.10.2010
Jenson Button începe să vadă beneficiile noului update introdus de McLaren la Suzuka şi explică potenţiala cauză a accidentului suferit de Lewis Hamilton.

Jenson Button a fost singurul pilot al echipei McLaren care a putut evalua în mod corespunzător noul update introdus pentru Marele Premiu al Japoniei.

După o primă sesiune în care a experimentat numeroase probleme de manevrabilitate, englezul a schimbat setările şi a fost mult mai mulţumit de comportamentul monopostului MP4-25 în a doua sesiune.

"Am făcut câţiva paşi înainte, însă suntem încă în urmă comparativ cu Red Bull. Au fost doar antrenamente, dar cred că suntem încă departe de ei. Dimineaţă am muncit pentru a obţine mai multă aderenţă faţă. M-am chinuit cu aderenţa faţă prin "şarpe" (n.r - Suzuka are câteva viraje în formă de S), din virajul 2 până în virajul 8. Aceste viraje au fost foarte provocatoare pentru mine, aşa că am făcut maşina să răspundă mai bine şi am fost mult mai mulţumit de stabilitate în a doua sesiune", a declarat campionul mondial.

Coechipierul sţău Lewis Hamilton nu şi-a putut ajuta echipa în obţinerea de date, întrucât a ratat aproximativ trei sferturi din timpul alocat celor două sesiuni din cauza unui accident.

Pe lângă alţi câţiva piloţi, Button a fost şi el la un pas să producă un accident similar în acelaşi loc, iar britanicul susţine că vizibilitatea a fost foarte redusă în acea porţiune de circuit din cauza soarelui puternic.

"A fost similar, dar eu am pierdut controlul volanului înainte să ajung în viraj, în timp ce Hamilton a ajuns în zidul de protecţie. A fost foarte dificil să văd apexul bordurilor şi soarele era foarte luminos acolo. De asemenea, pista este denivelată, aşa că este provocator să rămâi concentrat. Monopostul nostru se balansează foarte mult, în special în acel viraj, motiv pentru care ieşim de pe traiectoria ideală şi lovim bordurile", a explicat el.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • Corneliu
    Apex
    Apexul bordurilor?! Iata informatia originala, "It's very difficult to see the apex kerb because of the colour", adica "Este foarte dificil sa vezi apexul virajului, din cauza culorii" (bordurilor)... Bordurile nu au cum sa aiba 'apex'.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru