Button: "Raikkonen ştie să seteze un monopost de F1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.12.2011
Jenson Button susţine că finlandezul Kimi Raikkonen are abilităţi pentru setarea monoposturilor, în ciuda percepţiei populare că nu se pricepe la dezvoltarea maşinilor.

În cei nouă ani petrecuţi în Formula 1 în perioada 2001-2009, Kimi Raikkonen şi-a câştigat reputaţia pentru faptul că nu a contribuit foarte mult la dezvoltarea monoposturilor echipelor pentru care a concurat.

Ipoteza este însă negată de Jenson Button, care susţine că lucrurile stau complet diferit şi că finlandezul are abilitaţi de natură tehnică.

"Din ceea ce am auzit de la inginerii de la McLaren, Raikkonen ştie ce face în termeni de inginerie şi de setare a monoposturilor. Este bine că a revenit şi cursele vor fi mai interesante, la fel ca şi serile de după curse", a declarat pilotul echipei McLaren.

Totuşi, britanicul a admis că nu se aştepta ca Raikkonen să revină în Formula 1 la Renault, echipă care îşi va schimba numele în Lotus începând de anul viitor.

"A fost un şoc pentru mine că va concura pentru echipă la care este în prezent. Am fost foarte surprins când l-au anunţat pe Kimi. Credeam că are o şansă la Williams. Dar este foarte bine pentru sport.

Ca pilot este foarte, foarte competitiv. Dacă vrea cu adevărat să concureze va fi rapid", a mai precizat el.

Raikkonen a fost aproape să revină în Marele Circ alături de Williams, însă înţelegerea a căzut după ce finlandezul a pierdut sponsorii din Qatar care promiteau să contribuie la bugetul echipei britanice.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru