Button sărbătoreşte un weekend "incredibil" la Hungaroring

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.08.2011
Jenson Button a caracterizat drept "incredibil" weekendul în care a obţinut victoria la Budapesta în cea de-a 200-a cursă în Formula 1.

Jenson Button a câştigat duminică Marele Premiu al Ungariei, după ce l-a depăşit pe Sebastian Vettel în prima parte a cursei şi a profitat de strategia eronată adoptată de coechipierul său Lewis Hamilton.

Britanicul a gestionat corect situaţia în condiţiile unei ploi slabe care a afectat aderenţa şi crede că a avut parte de un weekend fantastic în cursa cu numărul 200 în cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor.

"Din anumite motive îmi plac aceste condiţii, nu mă întrebaţi de ce, dar a funcţionat din nou. O decizie grozavă să mă pună pe pneurile principale când au făcut-o, o decizie bună din partea tuturor. A fost un weekend incredibil. Vreau să mulţumesc echipei, toată lumea a muncit din greu pentru a produce monopostul pe care îl avem acum. Cred că mergem în vacanţă pe un trend ascendent, dar în fiecare zi a vacanţei ne vom gândi la Spa", a declarat fostul campion mondial.

Pilotul echipei McLaren consideră că unul dintre punctele cruciale ale cursei a fost modul în care a gestionat pneurile în primul stint şi susţine că s-a bucurat de duelurile roată la roată cu Hamilton.

"Este foarte uşor să vorbesc acum, dar personal simt că am fost capabil să am grijă de pneuri până la finalul primului stint.

Cred că de la jumătatea acestuia ceilalţi începuseră să se chinuie, dar am fost capabil să forţez şi monopostul a fost bun. M-am gândit că era o problemă de timp până la uscarea pistei pentru a-l depăşi pe Hamilton, pentru că la finalul stinturilor el se chinuia. S-a dovedit un pic diferit din cauza apariţiei ploii, dar m-am simţit la fel de bine. Întotdeauna mă simt bine să lupt cu Hamilton. Este grozav să plec din acest weekend cu o victorie", a mai precizat el.

În istoria de 25 de ani, Marele Premiu al Ungariei s-a desfăşurat de numai două ori pe ploaie: în 2006 şi 2011. De fiecare dată a câştigat Button.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Bravo Jenson!
    14 1
  • marian0904
    In plus
    L-a depasit pe Vettel. Sau chestia asta nu e asa de importanta?!
    14 2
  • 100 de GP
    Pe langa Rosberg si Button si Scuderia Toro Rosso aniverseaza 100 de Grand Prix-uri in Formula 1
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru