Button: "Strategia pneurilor la Suzuka, potenţial greşită"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Jenson Button a admis că strategia de a utiliza pneuri hard în prima parte a cursei din Japonia s-ar putea dovedi greşită în urma analizei datelor.

Jenson Button a fost singurul pilot care a concurat cu pneuri hard în ultima parte a calificărilor din cadrul Marelui Premiu al Japoniei, obţinând locul 6 pe grila de start.

Britanicul a considerat la vremea respectivă că utilizarea cauciucurilor mai dure în startul cursei l-ar putea avantaja spre final, însă în cele din urmă a câştigat o singură poziţie prin depăşirea lui Lewis Hamilton, profitând totodată şi de abandonul suferit de Robert Kubica. În acest context, pilotul echipei McLaren a admis că este posibil ca strategia adoptată să nu fi fost cea corectă.

"M-am gândit că ceilalţi se vor chinui în startul cursei cu pneurile soft. Nu am fost capabil să-l forţez pe Fernando Alonso, iar Lewis Hamilton era chiar în spatele meu. Trebuie să ne uităm la date, dar probabil că a fost greşit să rămânem pe pista când toţi ceilalţi au oprit."

"La sfârşitul cursei, când am pus pneuri soft, a fost grozav. Maşina a avut multă aderenta şi am fost foarte rapid.

Oricum, nu eram suficient de rapid pentru a învinge Red Bull şi Ferrari. Trebuie doar să ne uităm la date şi să vedem de ce am stat pe circuit atât de mult, cred că pentru 40 de tururi. A fost o cursă dificilă pe pneuri atât de uzate. Nu spun că am fi terminat mai sus, dar cred că informaţiile vor fi folositoare pentru viitor", a declarat el pentru postul de televiziune BBC Sport.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Diesel
    M-am inselat
    Desi initial crezusem ca e o strategie buna am inteles ulterior ca Button cu pneurile hard nu are cum sa se distanteze de Red Bull.Ba mai mult, cred ca Button i-a incetinit facandu-i pe Webber si Vettel vulnerabili atacurilor lui Alonso si Hamilton.Putea sa fie o strategie care sa-l avantajeze pe Hamilton, asa se explica forcingul acestuia.Sau poate ca mizau pe un safety car..oricum strategia asta a fost pana la urma in dauna lui Button.Daca aborda Q3 cu soft cred ca pozitia lui pe grila ar fi fost mai buna.
    7 2
  • Niculae
    Strategie? L-au sacrificat pe Button in speranta ca-l va ajuta pe Hamilton. Cum iesise Vettel de la boxe, in cateva ture l-a si ajuns pe Button, inca un tur, 2 si-l depasea, iar Button pierdeam timp cu pneurile uzate asa ca oricum trebuia sa schimbe. Daca asa au gandit... pacat pentru ca nu le-a iesit deloc. Cu 2 piloti de la inceput cu acelasi tip de pneu cred ca aveau alte sanse.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru