Cadillac ar putea deveni furnizor de motoare în Formula 1, din 2028

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac a depus documentele necesare la Federația Internațională de Automobilism pentru a deveni furnizor de motoare în Formula 1 din 2028.

În urmă cu o lună, Federația Internațională de Automobilism (FIA) a aprobat scrisoarea de intenție a celor de la Andretti pentru a intra în Formula 1. Acest lucru s-ar putea întâmpla din 2026.

Până atunci, mai sunt de discutat o serie de chestiuni economice, cum ar fi taxa de cel puțin 200 de milioane de dolari, care ar urma să fie împărțită între actualele echipe care aleargă în Marele Circ. Pe scurt, vorbim despre o compensație, în contextul în care premiile în bani vor fi împărțite în 11 părți, nu în 10 cum se întâmplă în prezent.

Acum, la o lună de la aprobarea scrisorii de intenție, Cadillac confirmă că a depus toate documentele necesare pentru a deveni furnizor de motoare pentru Formula 1, începând din 2028. Marca americană va furniza motoare noii echipe Andretti.

Munca de dezvoltare ar fi început deja. Cadillac se poate folosit de toată experiența depusă în dezvoltarea motorului V8 de 5.5 litri, care echipează modelul Cadillac IMSA GTP.

Rămâne de văzut ce motoare vor utiliza cei de la Andretti din 2026 și până în 2028.

Potrivit reglementărilor FIA, sistemul de propulsie va fi furnizat de un producător deja existent și care colaborează cu cele mai puține echipe de client.

Pe listă s-ar afla nume ca Honda și Alpine.

via Motor1

Comentarii (4)

  • buna gluma
    chiar daca nu e 1 aprilie
    3 6
  • Nu e glumă, FIA a zis „DA”. La început vor avea probleme de adaptare(probabil) dar „puterea financiară” le va rezolva. Acum să revenim la curse. Vineri dimineață la ora șase și jumătate(ora României) încep antrenamentele, în Las Vegas va fi Joi după amiază.
    2 0
  • Clique
    Pentru măscăriciul din primul comentariu.
    Vezi că această companie Cadillac făceau motoare și mașini când în Europa încă se mergea cu trăsura.
    3 1
  • @clique
    si italienii au fost imperiu..si englezii..dar nu prea le mai foloseste..
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru