Cadillac își anunță planurile de intrare în Formula 1

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac și-a anunțat oficial planurile de intrare în Formula 1 sub forma unei echipe noi. Aceasta este rezultatul unei colaborări încheiate între General Motors și echipa americană Andretti Global.

Constructorul american de mașini de lux și-a anunțat în mod oficial planurile sale de a intra în Formula 1 la mijlocul acestui deceniu. Anunțul vine după ce General Motors, grupul care deține Cadillac, a încheiat un parteneriat cu echipa americană Andretti Global. În prezent, cea din urmă echipă concurează în seriile Indycar și în Formula E.

Parteneriatul dintre Andretti și GM vine la scurt timp după ce Mohammed ben Sulayem, președintele FIA, a anunțat planuri oficiale de a mări numărul de echipe active în Formula 1. Potrivit informațiilor oferite până acum, noua echipă Andretti Cadillac ar putea debuta în Marele Circ de la jumătatea deceniului actual.

Cartierul general al viitoarei echipe va fi amplasat în orașul Fishers din statul Indiana, SUA. Construcția principalei facilități a început deja, iar aceasta ar urma să intre în activitate începând din 2025. Pe lângă asta, Andretti Cadillac ar urma să beneficieze și de o facilitate suplimentară în Europa.

Față de compatrioții de la Haas, noua echipă Andretti Cadillac își dorește să aibă în componența sa un pilot american.

Candidatul favorit este Colton Herta, pilotul echipei Andretti Autosport în Indycar și pilot de dezvoltare al echipei McLaren în sezonul 2022.

De asemenea, potrivit zvonurilor, se pare că Honda ar putea reveni oficial în Formula 1 ca furnizor de propulsoare pentru noua echipă. Evident, toate aceste informații sunt încă neoficiale, iar noua echipă trebuie să primească aprobare din partea conducerii Formulei 1 și din partea celorlalte echipe. Până acum, doar două echipe din cele 10 și-au exprimat susținerea față de planurile lui Andretti.

„Continuăm să creștem Andretti Global și familia sa de echipe de curse și avem mereu ochii pe ce urmează”, a declarat Michael Andretti, șeful Andretti Global și fost pilot de Formula 1 cu McLaren în 1993. „Simt că suntem potriviți pentru a fi o nouă echipă pentru Formula 1 și putem aduce valoare seriei și partenerilor noștri, precum și entuziasm pentru fani.”

„Sunt mândru că GM și Cadillac sunt alături de noi pentru a atinge acest obiectiv.

GM și Andretti împărtășesc o moștenire născută din pasiunea pentru motorsport. Acum avem ocazia de ne uni pasiunile din motorsport și dedicarea față de inovație pentru a construi o adevărată echipă americană de Formula 1”, a mai adăugat acesta.

În acest sezon, Cadillac va reveni în cursele de anduranță internaționale și va concura în Campionatul Mondial de Anduranță. În ceea ce privește noua echipă de Formula 1, aceasta ar urma să debuteze după 2025, dacă planurile echipei sunt aprobate de FIA și de conducerea F1. Dacă rezultatele sunt pozitive, echipa va trebui să plătească și o sumă de intrare în valoare de 200 de milioane de dolari.

via Motorsport

Comentarii (2)

  • Radio Erevan-american
    Echipa (Andretti) Cadillac isi anunta planul de a se dota cu motor.... Honda!
    Se pregateste Mercedes AMG cu motor Subaru si Ferrari Toyota!
    5 1
  • E complicat. Echipele se opun. Le scade cota de bani cu 10% pentru fiecare echipă nouă primită pe grilă. De asta s-a „lovit” și AUDI. În plus 3echipele din fruntea clasamentului se tem de concurență. La fel ca „povestea” cu motorul pentru RedBull când au spus că renunță la motoarele Renault și vroiau Mercedes sau Ferrari. Ambele au refuzat și așa au ajuns la Honda. Nu cred că vor primi acordul echipelor. Singura speranță este schimbarea regulamentului de admitere pentru eliminarea acordului dat de echipe. Chiar dacă se va aglomera grila eu sunt pentru venirea de noi echipe pentru concurență, eventual cu reducerea numărului de motoare ale unui producător. Acum Mercedes are 8 motoare Ferrari 6 RedBull-Honda 4 și Renault-Alpine 2. Concurență „neloială”! Să vină echipe cu alte motoare decât cele de pe grilă.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru