Calificările de la Silverstone, întrerupte din cauza ploii

de Daniel Popescu
Sambata, 07.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii au fost întrerupte cu şase minute înainte de finalul celei de-a două părţi din cauza ploilor puternice care s-au abătut pe circuitul de la Silverstone.

Esential 2010 a fost ultimul sezon in care calificarile au fost amanate pentru duminica. Se intampla la Suzuka
Grila de start a Marele Premiu al Marii Britanii a devenit incertă din cauza unei furtuni puternice care a afectat circuitul de la Silverstone.

După ce în prima parte a calificărilor piloţii au putut utiliza pneuri intermediare întrucât precipitaţiile erau reduse, ploaia s-a intensificat semnificativ pe parcursul celei de-a două părţi.

Mai mulţi piloţi, printre care Michael Schumacher, Fernando Alonso şi Felipe Massa, au pierdut controlul monoposturilor pe circuit din cauza cantităţii mari de apă prezente pe pistă, element care a determinat comisarii de cursă să întrerupă sesiunea prin steag roşu.

Potrivit prognozei meteo, ploaia va continua în acelaşi ritm până cel puţin la ora 16:40, ora României, motiv pentru care reluarea calificărilor este incertă. În cazul în care condiţiile nu se îmbunătăţesc în următoarele ore, nu este exclus ca sesiunea de caliifcari să fie amânată pentru duminică dimineaţă, o decizie similară fiind luată şi în Marele Premiu al Japoniei din sezonul 2010.

În prima parte a calificărilor, desfăşurată conform planificării, singura mare surpriză a fost eliminarea lui Jenson Button, ceilalţi şase piloţi care nu au promovat în Q2 fiind cei de la cele trei noi echipe din competiţie, Caterham, Marussia şi HRT.

UPDATE 16:13: Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, estimează că sesiunea de calificări va fi reluată în jurul orei 17:00, ora României.

UPDATE 16:58: Ploaia s-a oprit.

Calificările de la Silverstone vor fi reluate la ora 17:07, ora României.

Comentarii (4)

  • Konicika
    Pic primeste 70 de puncte la Pole-Position?
    0 0
  • Pic primeste 70 de puncte pentru locul 24 in calificari. Punctele F1 Champ vor fi acordate dupa finalizarea calificarilor (undeva in jurul orei 17:30).
    0 0
  • konicika
    Multumesc Daniel
    0 0
  • Bogdan
    Ma bucur pentru locul lui Schumi. Desi, la un moment dat, am crezut ca va fi altfel.
    Abia astept cursa de maine. Fumoasa sesiunea de calificari.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru