Carlos Sainz, favorit să devină coechipierul lui Leclerc la Ferrari: "Spaniolul va fi confirmat în cel mult două zile"

de Daniel Popescu, Foto: McLaren
Miercuri, 13.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz va fi anunțat drept noul coechipier al lui Charles Leclerc la Ferrari în locul lui Sebastian Vettel, potrivit presei din Italia, care susține că anunțul oficial va fi făcut în cel mult două zile.

Sebastian Vettel a anunțat marți că nu va rămâne la Ferrari după sfârșitul sezonului 2020, astfel că Scuderia este în căutarea unui înlocuitor.

Presa din Italia susține însă că Ferrari a decis deja cine va fi noul coechipier al lui Charles Leclerc începând din 2021, și anume Carlos Sainz.

Potrivit informațiilor neoficiale, cele două părți au ajuns deja la un acord și trebuie să clarifice doar ultimele detalii ale contractului, care ar urma să fie oficializat într-un interval de cel mult 48 de ore.

Sainz a concurat începând de anul trecut pentru McLaren, echipă pentru care a obținut primul podium din cariera și alte 12 clasări în puncte.

Alegerea Scuderiei ar fi justificată de faptul că Sainz ar accepta cu ușurință să fie pilotul numărul doi al echipei și, în plus, salariul acestuia va fi unul semnificativ mai mic decât cel pe care îl avea Vettel.

Teoretic, Ferrari ar fi putut încerca să obțină semnătura unui pilot semnificativ mai titrat decât Sainz.

Pe lista piloților care nu au contracte semnate pentru 2021 se numără inclusiv Lewis Hamilton, cu care Scuderia a avut anterior două întâlniri. Într-o situație asemănătoare se află și Daniel Ricciardo, care în trecut a luptat pentru titlul mondial cu Red Bull Racing.

Totuși, niciunul dintre cei doi piloți nu ar fi acceptat un rol de pilotul numărul doi, ceea ce ar fi avut potențialul de a declanșa conflicte între piloții Ferrari, așa cum s-a întâmplat anul trecut între Leclerc și Vettel.

Interesant este că Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull, a anticipat deja că Ferari îl va alege pe Sainz drept înlocuitor pentru Vettel.

"Cred că vom afla foarte curând cine îl va înlocui. Cu siguranță nu voi fi eu, asta vă pot spune. Cred că nu va fi nici pilotul cu nume italian (n.r - Ricciardo). Este doar o presupunere, va trebui să așteptăm să vedem", a declarat el pe contul oficial de Instagram.

Via Motorsport, Reuters

Comentarii (13)

  • netam-nissan
    salariu mai mic dar sper sa nu accepte mai putin de 3500 ron mediu pe economie.
    mi-am tras punga de popcorn ca astept minim 50-60 comentarii si la birfa asta de importanta planetara, ba nu galactica dar e normal ca toate echipele f1 urmaresc ca pe biblie comentariile AM fara de care nu iau vreo decizie
    mai ales @costel daca ar sti ca fierarii fac milioane pe carca strategiilor sale fara sa-i dea si lui macar d-un covrig...19 clar.
    18 1
  • Costel
    quien sabe?

    quien sabe ce-o fost in neregula zilele astea in circumvolutiunile lui Camilleri si Elkann pentru o astfel de alegere?

    quien sabe daca cei doi chiar mai poseda circumvolutiuni?

    o chifla manageriala de rasunet si care musai ca o sa consfinteasca eliminarea scuderiei din lupta pentru ambele titluri mondiale in anii ce vin , promovarea mai mult decat prematura a monegascului in postura de varf de lance al scuderiei dovedindu-mi vidul profesional care o acaparat Maranello, asta fiindca sa-i acorzi intregul credit unui copil care inca nu cunoaste apexurile tuturor virajelor din calendarul competitional dar caruia sa-i oferi totusi un lacheu ma face sa recomand tuturor fanilor ferrari carantina pe perioada nedeterminata in semn de protest si dispret profund fata de o optiune care pangareste blazonul cavallino rampante!

    ce-o sa se aleaga de ferrari?
    un ignorant mi-ar raspunde: " no te preocupes ,toate-s faine la ferrari"

    unuia care-i pasa si vibreaza pentru Maranello mi-ar oferi un raspuns pe care-l cunosc deja:

    quien sabe....
    7 7
  • Ce nu va convine? Nu asa a fost la Ferrari mereu? Daca nu esti nr. 1 esti nr. 2 sau pleci. Unii aleg sa plece. Asa zic ei ca maximizeaza sansele la titlu.
    6 4
  • Pai e simplu ce va fi la Ferrari - Leclerc va deveni pilotul principal (el merita asta si va da tot ce poate). O surpriza placuta ar fi ca Sainz sa obtina rezultate comparabile cu ale lui si de ce nu, superioare.
    15 3
  • Nu, nu așa a fost la Ferrari mereu. La Ferrari nu ajungi pilot nr 1 fara sa ai un titlu in buzunar sau rezultate remarcabile (adica sa te bati pentru titlu). Leclerc nici macar n-a putut sa tina pasul cu Hamilton in campionat, plus numeroase greseli.
    Ce mi-e Vettel, ce mi-e Leclerc. Ambii au gresit. Doar ca la Leclerc se spune ca e tanar. Asa se spunea si despre Vettel cand intra in Webber. Uite ca de fapt ăla era Vettel, pilotul care gresea cand era pus sub presiune.
    Leclerc are doar 2 victorii si acum e pilot nr 1 la cea mai titrata echipa din istoria F1. Echipa care e de la inceputul competitiei. Daca asta e nivelul Ferrari...
    Ferrari avea nevoie de un campion. Ferrari nu e Red Bull sa creasca piloti sau sa le dea timp sa creasca, pentru ca e foarte multa politica si jocuri de culise. Leclerc este azi „il predestinato”, dar daca in 2021 nu face fata presiunii, atunci o sa-si distruga cariera. Sau poate vine Ferrari cu o masina cu 2 sec mai rapida, cum a avut si Vettel, si o sa spunem ca e „il predestinato”.
    13 4
  • hahaha
    După ce mai multe surse se așteaptă ca Carlos Sainz să semneze pentru Ferrari în următoarele zile, zvonurile cresc că Daniel Ricciardo va lua locul lui Sainz la McLaren . Jurnalistul de Formula 1, Leo Turrini, chiar crede că știe că Ricciardo a făcut deja o înțelegere cu McLaren și că este doar o chestiune de timp înainte de a fi anunțată oficial.
    Turrini informează postul de radio italian 24 de radio că, probabil, Ricciardo a semnat deja un contract cu McLaren. „ Se pare că a semnat deja cu McLaren ”. În timp ce Sainz va face trecerea probabilă la Ferrari, Ricciardo intenționează să se alăture McLaren și Lando Norris.

    Vettel la Renault?
    Deoarece Ricciardo va face trecerea la McLaren, va exista un loc disponibil la Renault . Acest lucru ar putea fi completat în diferite moduri. Sebastian Vettel pare să fie unul dintre cei mai buni candidați care să completeze locul de lângă Esteban Ocon , pentru că, cu experiența lui Vettel, echipa franceză și-ar putea construi viitorul.
    Cu toate acestea, echipa are și un program de juniori în care se pregătesc mai mulți șoferi pentru trecerea la F1. Guanyu Zhou pare să fie unul dintre cei mai importanți candidați, deoarece va conduce al doilea sezon în Formula 2 în sezonul viitor. Cel puțin în 2021.

    https://www.gpblog.com/en/news/59449/ricciardo-s-going-to-mclaren-he-s-already-signed-a-contract-.html
    4 3
  • THE SPINNING GERMAN
    Vitelul se duce direct acasa. Va fi out din F1.
    8 6
  • Cred ca este doar o speculatie, asa cum am spus-o si in cazul cu stirea ca, Mercedes se va retrage din F1.
    Adica, sa inteleg ca, abia dupa o zi, dupa ce s-a anuntat ca Vettel nu va mai fi pilotul Ferrari din 2021, deja au si gasit un nou pilot. Nu cred in acest zvon!
    6 5
  • Mercedes F1
    "I see a scenario which is Sainz to Ferrari, Ricciardo to McLaren, and then that leaves a seat at Renault that probably would be [Fernando] Alonso." Brundle.
    5 3
  • Mr. Gii
    @Mercedes F1, exact, doar scenariu cu Alonso la F1. Mare pacat de Ricci, merita macar un an la Ferrari, o sansa la titlu, omul merita asa ceva, dar ce sa faci asa e cand nu ai o umbra mai puternica.
    Sainz va veni la Ferrari, nu este un alpha male, scuderia vor un fel de Bottas varianta buna.

    Stirea e preluata de pe planetf1, de regula baietii nu prea dau rateu cu zvonurile, de asta tind sa cred si eu ca spaniolul la fi ferrarist.
    3 0
  • Vettel nu va merge niciodata la o echipa cu material tehnic inferior lui Ferrari, respectiv Renault. I-ar place, probabil sa-l ia Toto, vom vedea.
    5 1
  • Lasa ca e bine asa, s-au desteptat. Doar nu vrei sa il aduca pe Fangio. Au avut doi piloti. Cel care s-a clasat in fata celuilalt a ramas nr 1. Leclerc e un pilot clasat in fata unui cvadruplu campion. Merita locul.
    3 3
  • danbiciclar
    nu va fi confirmat
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru