Caterham sprijină iniţiativa unui buget maxim anual în F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.06.2012
Mike Gascoyne susţine că impunerea unui buget maxim anual reprezintă cea mai bună metodă pentru reducerea costurilor în Formula 1.

Caterham, una dintre cele trei echipe care au debutat în Formula 1 în sezonul 2012, sprijină iniţiativa echipelor mici de a limita prin regulamentul sumele de bani care pot fi cheltuite pe parcursul unui sezon.

După ce acordul pentru restricţionarea resurselor a eşuat, Mike Gascoyne, directorul tehnic al Caterham, consideră că echipele trebuie să adopte o tactică opusă: libertate totală în dezvoltarea monopostului, dar în limita unui buget maxim.

"Vreau libertate şi inovaţie şi cred că avem nevoie de un buget maxim, dar ar trebui să lăsăm oamenii să cheltuiască pe ce vor ei în limita bugetului. Dacă poţi să cheltui toţi banii pe tunelul de vânt sau pe o inovaţie, poţi face asta, dar există o limită şi trebuie să existe o limită. Este un echilibru, pentru că vrei inovaţie: vrei ca F1 să fie cea mai importantă competiţie, trebuie să fie cea mai rapidă competiţie de monoposturi din lume. Trebuie să fie cea mai bună, dar trebuie să poată fi susţinută", a declarat britanicul.

Totuşi, Gascoyne admite că impunerea unui buget maxim trebuie să se facă gradual şi exclude varianta ca bugetul unei echipe de top să scadă de două-trei ori într-un singur an.

"Dacă vrei să introduci o limită de buget trebuie să fie ceva progresiv, pentru că există echipe care cheltuie 200-300 de milioane de euro pe an şi altele care ajung la 70 de milioane.

Nu va funcţiona să spui că toată lumea trebuie să lucreze cu 80 de milioane", a mai precizat el.

Via | James Allen

Comentarii (1)

  • alonso
    caterham no debutat in 2012 in 2911 o debutat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru