Caterham testează la Silverstone sisteme pentru 2014

de Daniel Popescu
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham foloseşte sesiunea de teste de la Silverstone pentru a testa noi sisteme care vor fi implementate pe monopostul din sezonul 2014.

Caterham a decis să profite de sesiunea de teste de la Silverstone dedicată tinerilor piloţi pentru a evalua în premieră o serie de sisteme pentru sezonul 2014. Cea mai importantă noutate este un nou sistem care ajuta la echilibrul monopostului în virajele lente şi rapide, iar rezultatele l-au mulţumit pe pilotul de teste Alexander Rossi, care a urcat miercuri în cockpit.

"Am utilizat un nou sistem mecanic pentru a echilibra supravirarea şi subvirarea în virajele lente şi rapide. Nu am folosit niciodată aşa ceva, acum a fost pentru prima oară. Înţelegem ce face, iar joi vom avea o nouă ocazie să-l rafinăm", a declarat americanul.

Urmareste Automarket
Acesta afirmă că decizia Caterham de a introduce un astfel de sistem în testele de la Silverstone a fost luată ca urmare a numeroaselor schimbări de regulament din 2014, printre care se numără şi noul motor turbo V6 de 1.6 litri.

"Schimbările de regulament sunt atât de mari încât orice idee pe care o poţi avea înainte ca monopostul să ajungă pe circuit va fi benefică, aşa că ne concentrăm pe aspectele mecanice şi încercam multe lucruri pentru anul viitor.

Asta înseamnă că vom aborda sezonul următor fără să avem componente pe care nu le-am mai testat niciodată, pentru că facem asta acum. Este bine să am parte de zile de teste, dar este grozav să ajut echipa prin evaluarea de noi sisteme", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru