Cateva echipe vor sa boicoteze sistemul KERS

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Presa germana sustine ca mai multe echipe intentioneaza sa nu utilizeze deloc sistemul KERS pe parcursul sezonului 2009.

Problemele majore intampinate de cele mai multe echipe in dezvoltarea sistemului KERS au dus inevitabil la decizii drastice in privinta utilizarii acestuia in sezonul 2009.

Publicatia Auto Motor und Sport sustine ca McLaren Mercedes si BMW-Sauber sunt singurele echipe in grafic cu sistemul de recuperare a energiei.

In schimb, campioana mondiala a constructorilor, Ferrari, are mari probleme in dezvoltarea sistemului KERS, desi a initiat o stransa colaborare cu compania Magneti-Marelli in acest sens. Renault si Toyota nu au testat inca pe circuit noua tehnologie, iar echipa japoneza va incepe aproape sigur noul sezon fara sistemul KERS implementat pe monopost.

In plus, Toro Rosso si Red Bull Racing depind exclusiv de modul in care furnizorii de motoare, Ferrari si, respectiv, Renault, rezolva aceste probleme. Williams este singura echipa independenta care isi dezvolta propriul sistem KERS, acesta fiind bazat pe volantul motorului si nu pe baterie, asa cum procedeaza toate celelalte echipe.

Introducerea sistemului KERS dupa prima cursa a noului sezon de la Melbourne va fi complicata de faptul ca testele din timpul sezonului au fost interzise de FIA pentru a reduce costurile.

Mai multe echipe au solicitat forului mondial sa amane introducerea KERS pentru 2010, insa BMW-Sauber si McLaren au refuzat propunerea.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru