Cauzele accidentului suferit de Alonso rămân învăluite în mister

de Daniel Popescu
Luni, 23.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a petrecut noaptea de duminică spre luni în spital, ca măsură de precauţie pentru o contuzie provocată de accidentul suferit în testele de la Barcelona, ale cărui cauze rămân învăluite în mister.

Esential 150 de km/h era viteza lui Fernando Alonso in momentul accidentului, potrivit estimarilor lui Sebastian Vettel
McLaren a dezvăluit că Fernando Alonso a rămas internat peste noapte într-un spital din Barcelona ca urmare a accidentului suferit în ultima zi de teste de pe circuitul care găzduieşte şi Marele Premiu al Spaniei.

Tomografia computerizată a arătat anterior că Alonso nu a suferit niciun fel de leziuni, însă decizia de a-l păstra peste noapte s-a bazat pe o precauţie ca urmare a unei contuzii după accident.

▶ Alonso, transportat la spital în urma unui accident suferit în testele de la Barcelona

Inevitabil, unele informaţii din presă exagerează severitatea incidentului, dar a fost un accident normal de teste.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Circumstanţele în care s-a produs accidentul rămân în continuare învăluite în mister, iar presa internaţională a lansat o serie de speculaţii, printre care se numără un şoc electric sau chiar un leşin provocat de o scurgere de substanţe toxice de la bateriile care alimentează sistemele MGU-K şi MGU-H ale unităţii de propulsie.
McLaren a negat însă ambele variante şi susţine că a fost vorba despre un accident obişnuit.

"Accidentul lui Alonso a fost unul dintre lucrurile care se mai întâmplă în teste. Din fericire, este bine, dar a suferit o contuzie în timpul accidentului, iar acest lucru a necesitat o noapte de internare în spital ca măsură de precauţie. Este ceva normal după o contuzie. Inevitabil, unele informaţii din presă exagerează severitatea incidentului, dar a fost un accident normal de teste", a explicat Eric Boullier, directorul de curse al McLaren, într-un comunicat de presă.

O altă ipoteză este vântul puternic care a bătut la Barcelona şi care a afectat semnificativ comportamentul monoposturilor. De altfel, Carlos Sainz Jr. a suferit un accident în acelaşi viraj trei în care Alonso a pierdut controlul monopostului, iar ulterior a declarat că schimbarea bruscă de direcţie a vântului puternic a fost cauza principală a derapajului.

Via McLaren, Motorsport

Comentarii (2)

  • qwerty
    Se pare ca inginerii McLaren nu au calibrat bine noul dispozitiv de stimulare a performantelor pilotilor. Scoti timpi slabi ? ZAP !! si tot asa pana ajungi primul. La urmatorul test o sa-i rupa Alonso pe toti.
    9 11
  • Zvonurile spun ca ar fi lesinat in cockpit. Nu a raspuns radio si de aceea s-a declansat alarma. De aici si secretul care inconjoara accidentul.
    Nu ma intrebati unde am citit ca am ajuns acolo din link in link.
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru