Cinci foşti piloţi de Formula 1 vor să concureze în Formula E

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cinci foşti piloţi de Formula 1, printre care şi Sebastien Buemi, şi-au anunţat disponibilitatea de a concura în noua competiţie electrică Formula E.

Esential 5 este numarul fostilor piloti de Formula 1 care vor sa concureze in Formula E
Organizatorii Formulei 1 E, prima competiţie de monoposturi integral electrice care va debuta în luna septembrie, au anunţat fondarea unui Club al Piloţilor interesaţi să concureze în aceste curse.

Printre cei opt piloţi care s-au înscris deja în acest club se numără şi cinci care au concurat în Formula 1. Cel mai sonor nume este cel al lui Sebastien Buemi, care a evoluat timp de trei ani pentru Toro Rosso în perioada 2009-2011 şi care în prezent este pilotul de rezervă al celor de la Red Bull Racing.

Alături de acesta s-au mai înscris Vitantonio Liuzzi, care în trecut a concurat pentru Force India, Lucas di Grassi, Takuma Sato şi Karun Chandhok.

"Suntem încântaţi să începem noul an prin anunţarea Clubului Piloţilor. De la început ne-am propus să oferim curse spectaculoase în jurul lumii şi pentru a realiza acest lucru avem nevoie de piloţi de calibru.

Acum că am anunţat cele 10 echipe, toată lumea este dornică să afle care sunt piloţii", a declarat Alejandro Agag, CEO-ul competiţiei.

Ceilalţi trei piloţi care s-au înscris în program sunt chinezul Ma Qing Hua, care a fost pilot de rezervă pentru HRT şi Caterham, Marco Andretti, care concurează în IndyCar, şi Adrien Tambay, care activează în Campionatul German de Turisme.

Iniţierea acestui program nu înseamnă însă ca cei opt piloţi vor concura în Formula E, ci doar ca echipele vor putea alege mai uşor piloţii pentru ediţia inaugurală.

▶ Video: Prima demonstraţie publică cu monopostul electric de Formula E

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • daci76
    Chandok sigur castiga titlul loooooooooool.
    6 1
  • daci76
    A,dar va fi la mare lupta cu alt mare pilot di Grassi.
    6 1
  • Sa-i vedem si pe Vetel si Alonso aici, si cine e mai bun pe masini egale...ca pe Vetel l-am vazut mancand bataie de la la piloti mai "slabi" sau mai putini titrati in competitiile suport.
    5 6
  • Are careva idee cine va transmite aceste curse?
    3 0
  • @dumbravaandrei: Inca nu au fost semnate contractele, dar SkySports si-a manifestat deja interesul pentru competitie.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru