Circuitul de la Silverstone nu este de vanzare

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.05.2009
British Racing Drivers' Club (BRDC) a anuntat ca nu doreste sa vanda circuitul de la Silverstone, negand speculatiile aparute in ultima perioada pe aceasta tema.

La inceputul acestei saptamani presa internationala a speculat ca BRDC, proprietarul circuitului de la Silverstone, doreste sa vanda pista ca urmare a pierderii contractului de gazduire a Marelui Premiu al Marii Britanii in favoarea circuitului de la Donington Park.

In plus, s-a speculat ca Bernie Ecclestone ar fi interesat de achizitionarea circuitului cu scopul de a organiza Marele Premiu al Marii Britanii la Silverstone si in 2010.

Cu toate acestea, Robert Brooks, presedintele BRDC, a infirmat zvonurile, afirmand ca organizatia va fi pregatita chiar sa gazduiasca o cursa de Formula 1 si anul viitor, in cazul in care Donington Park nu va reusi sa finalizeze lucrarile la circuit.

"BRDC continua sa detina Silverstone si cred ca daca aveam de gand sa il vindem nu lasam toate ziarele sa scrie despre asta", a declarat Brooks pentru publicatia locala Northampton Chronicle. "Continuam sa investim multi bani la Silverstone. Vom investi mai multe milioane in urmatoarele 10-12 luni pentru a face schimbari pentru cursa de MotoGP si pentru a continua sa imbunatatim facilitatile din paddock, asa ca Silverstone va merge inainte.

Suntem pregatiti pentru Marele Premiu din 2009 si suntem pregatiti si pentru 2010, daca este cazul".

Circuitul de la Donington Park a castigat dreptul de a organiza Marele Premiu al Marii Britanii timp de 10 ani incepand din 2010, insa organizatorii au probleme financiare, iar lucrarile de modernizare sunt in pericol din aceasta cauza. Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale F1, a exclus insa posibilitatea ca Silverstone sa gazduiasca Marele Premiu al Marii Britanii din 2010, afirmand ca prefera ca acesta sa fie amanat pentru 2011.

Circuitul de la Silverstone va gazdui ultimul Mare Premiu de Formula 1 al Marii Britanii pe 21 iunie.

Via | Crash.net

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru