Circuitul din China a pierdut omologarea pentru F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.11.2010
FIA a ratificat miercuri calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2011, menţionând că circuitul de la Shanghai are nevoie de o nouă omologare.

Consiliul Mondial al FIA s-a reunit miercuri la Paris pentru a lua o serie de decizii în privinţa diverselor competiţii pe care le organizează.

Singura decizie legată de Formula 1 a fost ratificarea calendarului competiţional pentru sezonul 2011, care a rămas în forma adoptata anterior la începutul lunii septembrie.

Cu toate acestea, Consiliul Mondial a precizat că circuitul de la Shanghai, care găzduieşte curse de Formula 1 din sezonul 2004, are nevoie de o nouă omologare, fără să dea niciun fel de detalii despre motivele pentru care acesta nu mai este omologat în prezent.

Informaţia a fost primită cu surprindere de presa internaţională, întrucât până în prezent nu au existat probleme de ordin organizatoric, chiar dacă anterior au existat speculaţii privind renunţarea la această cursă. Marele Premiu al Chinei este programat în 17 aprilie şi va găzdui a patra etapă a sezonului.

De asemenea, şi circuitul care va găzdui Marele Premiu al Indiei va trebui omologat după ce construcţia acestuia va fi finalizată.

Iată calendarul complet al sezonului 2011:

 

 Data  Tara
 13 martie
 Bahrain
 27 martie
 Australia
 10 aprilie
 Malaezia
 17 aprilie
 China
 8 mai
 Turcia
 22 mai
 Spania
 29 mai
 Monaco
 12 iunie
 Canada
 26 iunie
 Europa
 10 iulie
 Marea Britanie
 24 iulie
 Germania
 31 iulie
 Ungaria
 28 august
 Belgia
 11 septembrie
 Italia
 25 septembrie
 Singapore
 9 octombrie
 Japonia
 16 octombrie  Coreea de Sud
 30 octombrie  India
 13 noiembrie
 Abu Dhabi
 27 noiembrie
 Brazilia

 

Via | FIA

Comentarii (1)

  • ca la noi...
    bine ca santierul ala din coreea e omologat dar china, care este peste multe circuite actuale ca infrastructura, desen, etc. a pierdut-o. totul e logic. ca in romanica.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru