Comisar Hungaroring: "Schumacher ar fi trebuit descalificat şi interzis la Spa"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.08.2010
Unul dintre oficialii FIA susţine că Michael Schumacher a fost foarte aproape să fie exclus din cursa de la Hungaroring.

Derek Warwick, unul dintre comisarii de cursă de la Hungaroring şi fost pilot de Formula 1 în anii '80, a declarat că Michael Schumacher a scăpat ca prin urechile acului de o excludere din cursa de la Hungaroring şi de o suspendare pentru una sau două curse după manevra neortodoxă pe care a realizat-o la Hungaroring în faţa lui Barrichello. "Dovada video a inceidentului a venit foarte târziu şi am fi fost nevoiţi să luăm o decizie retrospectivă de excludere din cursă. Iar aceasta nu ar fi schimbat nimic (n.r. Schumacher a terminat cursa pe locul 11, fără a primi vreun punct). Dar cred că o descalificare imediată din cursă, prin steag negru, era o măsură pertinentă şi ar fi dat un exemplu foarte bun copiilor noştri", spune Warwick.

"Oricum, penalizarea de 10 poziţii de la Spa este o pedeapsă mare având în vedere circuitul belgian. Sperăm că Schumacher va învăţa din această experienţă şi îşi va da seama că noii comisari de cursă nu vor tolera acest tip de comportament", conchide oficialul FIA.

Michael Schumacher şi-a cerut scuze astăzi pe blogul personal în faţa lui Barrichello, germanul susţinând că nu a dorit în niciun moment să provoace un accident.

Taguri: Schumacher

Comentarii (11)

  • Totusi... Cum naibi Vettel n-a fost penalizat in Turcia pentru intrarea CRIMINALA, unde a provocat accident. Acolo a fost clar intentie... Dar, cum adica, sa-l penalizam pe Vettel? Nicicum... Webber din cauza lui Vettel a pierdut 2 locuri. Comisarii unde au fost atunci? Erau la baie? Au probleme cu prostata si au intarziat mai mult?
    Scarbe! Daca vor sa fie corecti pai atunci sa puna pedeapsa pentru toata lumea. Barrichello n-a fost dragut cand a intrat in Schumacher, Vettel mare greseala cand a intrat in Webber, astia pana acum clar meritau descalificati si penalizare pentru urmatoarea cursa. Dar hai sa-i punem in carca lui Schumacher...
    Toti sunt impotriva lui Schumacher, asta observam cu ochiul liber. Nimeni nu si-l doreste in fata... Dar la anul Brawn trebuie sa-i pregateasca o masina cu care sa se bata la victorie, o masina ca in 2009. La mijloc sunt interese: banii. Imaginea pe care o are F1... Vettel aduce mai multi bani din imagine, fiind mai tanar, are mai multi sponsori in spate. Schumacher se chinuie cu o masina slaba, care e sub Renault. A 5-a masina din competitie. Daca Mercedes GP nu investeste vor fi depasiti si de Torro Rosso... Schumacher oricum nu-si pierde increderea si cu orice pret isi va apara locul. Asa trebuie sa faca. Sa ne arate ca are pofta... Si ca doreste sa lupte, dar masina nu-i permite.
    20 21
  • IULIAN
    Derek Warwick
    Derek Warwick acest individ a fost pilot in ani 80 nu are nici un habar ce inseamna pilotajul an ziua de azi ce darcu cauta el ca comisar de cursa?Mos handicapat umbla moartea dupa el si el fuge de acasa vai de capul lui ar fi trebuit ca sa fie comisar de cursa in ani 80 sau poate ca el crede ca acuma suntem in anul 1980 vai de capul tau mos putred
    9 29
  • Ciprian
    Tot felul de frustrati carenu au facut nimica ca piloti, se iau de cel mai bun, de cel mai renumit si il injura sa i bage lmea in seama ca altfel ...
    8 21
  • salutare
    @cipib,iulian,maryo37
    sper sa nu aveti copii pe care sa ii invatati ce e bine sau nu pe lumea asta,ce e corect sau nu,ce e moral sau nu,pentru c dupa cum ganditi aveti o mare problema la capitolul buna crestere si moralitate!!!!!!
    vacanta placuta dragilor!!!!!!!
    19 14
  • il sustin pe Michael ca-i tot Schumacher!!!
    nu inteleg, de ce atita zarva daca toata vina e a lui Bar, el n-a vazut fisia ce arata limitele traseului? Sch isi apara pozitia sa incercind sa-l inchida pe acesta, dar B fiind incapatinat a trecut si de linie( in acel moment trebuia sa frineze pentru a evita esirea din limitele traseului, insa el asta n-a facut incercid o depasire inafara traseului dind buna ziua cu zidul-de data asta cu noroc...priviti aici http://www.youtube.com/watch?v=WdxzHrH-SM8 Va dati seama ca el in astfel de momente isi pierde controlul si nu frineaza dar ACCELEREAZA la maxim ramas incremenit), caci astfel iti aperi pozitia, iar acesta dk nu stie sa atace macar sa spuna ms ca avut pe cina sa dea vina, ca data trecuta n-a avut pe cine.
    Sigur acum toata lumea a pus ochi rau pe MSch ca batut recordul si toata lumea e invidioasa, mai ales acei care n-au niciun titlu( ex. Derek Warwick-comisar, cum sa nu zica cv si acesta ca si alti ,,Moss,,i)...
    14 19
  • Popicul
    Dereck
    Pentru voi cei ce va intrebati cine este acest comisar !
    Cand a fost vorba sa-l ia cei de la Lotus alaturi de Senna, acsta s-a opus motivand ca vrea un coechipier de mana a doua, sa-l foloseasca la tese si nu unul competitiv care sa divizeze atentia echipei !
    8 3
  • regula?!?
    baieti, corectati-ma dak gresesc, dar nu cumva exista o regula ce priveste pozitia rotilor pe circuit ? cea in care dak parasesc cu mai mult de 2 roti delimitarea circuitului esti penalizat ? rubens a cam parasit cu toate cele 4 roti....pt o fractiune de secunda,e adevarat...dar comisarii dc nu-si mai fac trb ? ha ?
    6 9
  • :P greseala
    parasesti*** ;;)
    1 4
  • dacian08
    schumacher ?
    Da toata lumea se iau de schumi in special pilotii care nu l-au putut bate la un anumit moment ,subliniez a fost o manevra neortodocsa din partea lui si tot odata nesportiva am mai vazut astfel de manevre care au fost calificate ca incidente de curs ,eu cred ca Schumi la strans in ideea de a-l descuraja sa efectueze depasirea departe banuiesc gandul de a produce un accident . Daca aceasta manevra a fost considerata periculoasa de catre Barichelo de ce nu a franat ? Eu zic ca manevra de stanga dreapta de nu mai stiu cate ori din partea lui Ham a fost mult mai periculoasa , incident petrecut in urma cu cateva curse .Chiar Barichelo a spus ca Schumii a riscat pt ca in urma unui acrosaj germanu era cel care risca sa decoleze ,Baricheo fiind protejat de zid
    7 2
  • cady_design
    da cu webber cum a fost?
    http://www.youtube.com/watch?v=elyxIhMW_No&feature=related
    Priviti depasirea lui Massa asupra lui Webber. Exact acelasi lucru il face si Webber, adica il impinge pe massa in zid. Diferenta e ca Massa a ales sa stea cat mai aproape de Webber in timp ce nulitatea de Barrichello a ales sa stea cat mai aprope de zid(e alegerea lui) Barrichello tot timpul se plange ca e dezavantajat dar a fost batut de toti coechipierii sai.
    Acum a facut facut si el marea depasire a vietii lui si toti dau vina pe Schumacher.ca a vrut sa il omoare.
    8 2
  • @mad79
    N-ai inteles nimic si nici atat nu-ti pot cere sa gandesti... Esti caz pierdut! N-ar fi mai bine sa raspunzi doar acolo unde vezi: Hamilton. Ca in afara de el, imi e teama ca nu mai stii nimic.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru