Comparaţie: Aripa spate ajustabila a monopostului Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.01.2011
Automarket va prezintă o comparaţie între modul în care arată aripa spate a monopostului Ferrari atunci când sistemul de ajustare este sau nu este activat.

Posibilitatea de a ajusta aripa spate este una dintre cele mai importante noutăţi incluse în regulamentul tehnic pentru sezonul 2011 al Formulei 1, iar Fernando Alonso şi Felipe Massa au fost primii care au avut oportunitatea de a testa noua tehnică în cadrul sesiunii de teste private de pe circuitul de la Fiorano.

Fotografiile oficiale publicate ulterior de Ferrari arată configuraţia aripii spate atunci când unghiul de incidenţă al aripii spate este modificat, oferindu-ne astfel o primă impresie despre modul în care va funcţiona acest sistem în sezonul 2011.

Aripa spate a monopostului Ferrari F150 în poziţie normală

 

Aripa spate a monopostului Ferrari F150 când aceasta este ajustată

 

NOTĂ: Unghiurile din care au fost realizate cele două fotografii nu sunt identice, însă diferenţa se observa foarte uşor.

Vă reamintim că piloţii vor avea posibilitatea de a ajusta aripa spate atunci când se afla la mai puţin de o secundă în spatele unui rival, opţiunea urmând să permită teoretic înmulţirea numărului de depăşiri. Pe parcursul sesiunilor de teste din această iarnă, piloţii vor putea ajusta aripa spate indiferent de poziţia de pe circuit.

Comentarii (2)

  • Hmm,nu stiu ce sa zic...eu sunt sceptic ca numarul de depasiri se vor inmulti.Asa a fost si anii trecuti cand am avut sistemul KERS,nu erau mai multe depasiri.
    6 1
  • depasiri
    In momentul in care este depasit pilotul nu are voie as schimbe unghiul aripii, dar sistemul KERS il poate activa?
    Ca atunci ma gandesc ca avantajul urmaritorului s-ar anula.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru