Coreea de Sud, a treia cursă eliminată din calendar. Sezonul 2014 rămâne cu 19 etape

de Daniel Popescu
Sambata, 16.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2014 al Formulei 1 va avea doar 19 curse după ce a fost eliminată şi etapa din Coreea de Sud, iar campionatul se va încheia în Abu Dhabi, potrivit presei internaţionale.

Esential 19 curse va avea sezonul 2014 al Formulei 1 dupa eliminarea Coreei de Sud
Reprezentanţii echipelor au primit în paddock-ul circuitului de la Austin o nouă versiune a calendarului Formulei 1 pentru sezonul următor, care a ajuns în cele din urmă şi în mâinile jurnaliştilor.

Principala noutate este eliminarea Marelui Premiu al Coreei de Sud, care se alătură etapelor din Mexic şi New Jersey, eliminate formal de Bernie Ecclestone la începutul lunii noiembrie.

În urma acestei decizii, calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2014 va avea doar 19 curse, comparativ cu programul record de 22 de etape anunţat de FIA la sfârşitul lunii septembrie.

De asemenea, Ecclestone a operat şi câteva mici modificări în restul programului: Abu Dhabi va găzdui ultima cursa a sezonului în locul Braziliei, pentru a permite organizarea unui test pentru pneuri la finalul campaniei, ceea ce presupune şi încheierea campionatului cu două săptămâni mai devreme. În plus, rundele din Rusia şi Japonia au fost inversate şi stabilite la un interval de două săptămâni, şi nu o săptămână ca până acum.

Versiunea finală a calendarului Formulei 1 va fi anunţată în 5 decembrie de Consiliul Mondial al FIA.

Via Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru