Coulthard va pilota in DTM in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.04.2010
David Coulthard, fostul pilot al echipelor McLaren si Red Bull, a confirmat oficial ca va concura pentru Mercedes in Campionatul German de Turisme in sezonul 2010.

David Coulthard va reveni in activitate ca pilot de curse dupa numai un an de pauza, dupa ce a ajuns la o intelegere cu Mercedes pentru a concura in Campionatul Mondial de Turisme (DTM).

Contractul este valabil pentru sezonul 2010, iar scotianul afirma ca revenirea intr-o competitie din lumea sporturilor cu motor este perfect naturala.

"Intotdeauna am spus ca nu mi-am agatat casca in cui pentru totdeauna, pentru ca nu am crezut ca mi-am incheiat cariera de pilot. Am stiut doar ca vremea mea in Formula 1 a ajuns la un final natural", a declarat Coulthard.

Scotianul a asistat la ultima cursa din DTM din 2009 si, in urma unor discutii cu Mercedes, a fost de acord sa efectueze un test pentru constructorul german. Intrucat ambele parti au fost multumite de rezultate, Coulthard a semnat contractul cu Mercedes pentru acest sezon.

Niciuna dintre cursele de DTM nu se suprapune cu calendarul Formulei 1, astfel ca scotianul va comenta in continuare Marile Premii la postul britanic de televiziune BBC.

In DTM, Coulthard se va intalni cu Ralf Schumacher, fratele septuplului campion mondial Michael Schumacher, dar si cu Garry Paffett si Paul di Resta, pilotii de rezerva ai echipelor McLaren si Force India.

Coulthard a concurat in Formula 1 timp de 15 ani in perioada 1994-2008 pentru Williams, McLaren si Red Bull si a obtinut 13 victorii, detinand si recordul pentru cele mai multe puncte castigate in Marele Circ de un pilot britanic.

Via | BBC Sport

Comentarii (9)

  • Calificari 3 aprilie
    http://tvbunch.com/1144/Live-Streams/auto-racing/Malaysia-Grand-Prix-Qualification



    Live
    2 0
  • calificari
    Hamilton, Massa si Alonso senzationali pe ploaie.
    2 0
  • @schumy1969
    sa fim seriosi...au avut "norocul" sa intre in pista atunci cand ploaia s-a intetit . In orice caz , vom avea spectacol maine cu Alonso si Hamilton plecand din spate :)
    2 0
  • @sharky_raduku
    corect, dar si MS a intrat tot atunci si nu l-am vazut pe iarba.
    3 0
  • red flag
    oare o sa asteptam mai bine de o ora, ca in brazilia anul trecut?
    1 0
  • salutare
    mai mult ca sigur calificarile sunt gata!
    Kubica s-ar putea sa fie in pole!!!
    1 1
  • @mad79
    nu cred, daca nu se reau calificarile, in Q3 nimeni nu are timp (astia de la TVR debiteaza) cred ca conteaza timpi din Q2.
    0 0
  • salutare
    maine ne asteapta o cursa incredibila!
    ps nu ma uitam la TVR!
    1 0
  • hai mclaren
    sper sa castige mclaren
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru