Cu un pas mai aproape de Cursa de 24 de ore de la Le Mans: Alonso a efectuat primul test cu un prototip Toyota LMP1

de Daniel Popescu
Luni, 20.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a parcurs peste 100 de tururi în cadrul unui test efectuat cu prototipul Toyota pentru Le Mans, în mijlocul speculațiilor că va concura în Cursa de 24 de ore de anul viitor.

Fernando Alonso și-a prelungit contractul cu McLaren pentru sezonul 2018, însă și-a propus să concureze într-un număr cât mai mare de curse din afara Marelui Circ.

După debutul din cursa de 500 de mile de la Indianapolis de anul trecut, pilotul spaniol intenționează să concureze în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care va avea loc în weekendul 16-17 iunie 2018. În acest sens, Alonso a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o sesiune de teste în Bahrain cu un prototip Toyota pentru clasa principala LMP1.

Spaniolul a parcurs 113 tururi, iar cel mai bun timp al său a fost 1:43.013, cu numai 7 zecimi de secundă mai lent decât cel stabilit de pilotul obișnuit al echipei, Mike Conway.

"A fost o zi grozavă. Pentru orice pilot este întotdeauna interesant să testeze un prototip LMP1 pentru că aceste mașini sunt incredibil de pilotat. Sunt foarte consecvente pe parcursul unui stint. Am vrut de mult timp să testez o astfel de mașină și astăzi am reușit asta, așa că sunt fericit", a declarat el.

Până la confirmarea participării în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, Alonso va concura în Cursa de 24 de ore de la Daytona, care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Via SkySports

Comentarii (10)

  • Daytona
    Aveti idee, cursa de 24 de ore de la Daytona va fi televizata undeva?
    Mersi!
    3 0
  • Nu mi-a placut niciodata Alonso, dar de cand cu Indy si LeMans, pot sa spun ca incep sa-l apreciez/respect.
    Hai Alonso!
    13 0
  • Vesnica lui pomenire!
    7 19
  • SENNA - HAMILTON - ALONSO
    Cei mai buni ever... Hamilton e la apogeu si o va tine asa 3-4 ani...Ii va depasi toate recordurile lui mitica schmaker(un pilot tinut in puf de echipa ca si prostul satului-vitelu' cu cap de bou-ii spun asa pt ca e total fara minte pt tot ceea ce face)...mare pilot...nu merita nici un titlu...noroc de newey si horner plus saracul webber
    2 24
  • Bine ba dar scoate-l pe alonso din sfanta treime ca nu-si are locul acolo.
    0 11
  • @Daytona

    Cauta pe internet "livestream" in zilele premergatoare cursei.
    E gratuit. Stiu, ca m-am uitat in anii trecuti.
    Cred ca am dat link in anii trecuti.
    Daca nu o sa uit, o sa dau aici pe AutoMArket link inainte de cursa.
    Pana la cursa mai este...
    Numai bine!
    2 0
  • @Daytona

    Cauta si pe Youtube canalul IMSA Official.
    De ex. poti revedea cursa de anul asta, in intregime, doar ca e pe bucati.

    https://www.youtube.com/watch?v=z3XyADBUCTI

    Cauta si pe pagina lor de internet IMSA TV

    https://imsatv.imsa.com/

    Sper sa te ajute.
    1 0
  • Alonso trebuia sa ramana la Ferrari, cred ca regreta zilnic ca a plecat. Cu masina actuala Ferrari, ar fi fost 80% campion.
    7 5
  • Vrabia malai viseaza.
    4 3
  • Alonso inca mai are vise de preamarire. Cum la nr de titluri in F1 nu mai poate sa progreseze cauta alte metode alternative de preamarire. Cum ar fi campion in formule diferite. Asa a incercat si Raikkonen constient fiind ca nu poate concura cu Schumacher la nr de titluri si s-a dus in WRC. Numai ca acolo era un pilot chiar mai tare decat Schumacher in termeni de consecventa la castigat titluri. La clasa P1 in general fostii piloti de F1 se descurca bine, e mai aproape de F1 ca tehnologie si nici nu sunt piloti remarcabili acolo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru