Cursa americană de la Austin, în pericol să fie anulată

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Marele Premiu al SUA din 2012 riscă să fie anulat după ce lucrările de construcţie au fost întrerupte, iar autorităţile locale au refuzat să aloce fonduri de 25 de milioane de dolari.

Şansele ca Formula 1 să revină anul viitor în Statele Unite ale Americii pentru prima oară după sezonul 2007 au scăzut dramatic după ce lucrările la noul circuit din Austin, Texas au fost întrerupte.

Motivul este legat de o neînţelegere internă între Full Throttle Productions, compania care deţine drepturile pentru organizarea cursei, şi Circuit of the Americas, compania care construieşte circuitul de Formula 1.

Conform regulamentului FIA, drepturile pentru organizarea cursei trebuie transferate companiei Circuit of the Americas pentru ca Marele Premiu al Statelor Unite să se poată desfăşura, însă cele două părţi nu au reuşit încă să ajungă la o înţelegere în acest sens. Drept consecinţă, lucrările la construcţia circuitului au fost întrerupte, iar cele două companii aruncă vina una pe cealaltă pentru situaţia creată.

"Am cheltuit resurse generoase pentru pregătirea curselor de Formula 1 şi MotoGP, dar eşecul în furnizarea contractelor de curse reprezintă o mare îngrijorare", a declarat Bobby Epstein, unul dintre fondatorii Circuit of the Americas.

"După eforturi de ani de zile pentru a aduce F1 la Austin, Full Throttle Productions a făcut tot ce se putea.

Este responsabilitatea Circuit of the Americas să aducă F1 la linia de sosire. Sper să ajungă la o înţelegere cu Formula 1", precizează Full Throttle Productions într-un comunicat de presă.

În plus, autorităţile locale din Texas au anunţat că refuză să plătească în avans 25 de milioane de dolari pentru a acoperi parţial taxa de participare în calendarul Formulei 1. Situaţia trebuie rezolvată până în 7 decembrie, ziua în care Consiliul Mondial al FIA va confirma calendarul sezonului 2012 al Formulei 1.

În cazul în care cursa va fi anulată, SUA vor reveni în calendar abia în 2013 prin intermediul unei curse stradale în New Jersey.

Comentarii (2)

  • Ciprian
    Foarte bine
    Cat mai multe curse in Europa. Este traditie, este pasiune, si sunt splendide circuitele. In Asia nu sunt spectaculoase cu doua, trei exceptii.
    10 1
  • Ciprian
    Ok Ciprian, de acord cu tine! Dar si America (de Nord) inseamna traditie in F1, si în sporturile cu motor, în general! Ca sa nu mai vorbim de proiectul circuitului de la Austin care mi se pare de-a dreptul exceptional.

    http://www.youtube.com/watch?v=YibMYIBRc6I&feature=related
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru