Cursa de la Hockenheim din 2016, crucială pentru prezenţa Germaniei în calendar

de Daniel Popescu
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii cursei de la Hockenheim atrag atenţia că numărul fanilor în tribune la ediţia de anul viitor va fi crucial pentru menţinerea Germaniei în calendarul Formulei 1 pe termen lung.

Marele Premiu al Germaniei din sezonul 2015 a fost anulat din cauza dificultăţilor financiare înregistrate de Nurburgring, însă va reveni anul viitor pe circuitul de la Hockenheim.

Reprezentanţii circuitului avertizează însă că viitorul Marelui Premiu al Germaniei va depinde în mod decisiv de numărul de fani care vor fi prezenţi în tribune la ediţia de anul viitor.

"Avem nevoie de o casă plină anul viitor pentru ca Formula 1 să aibă un viitor. Trebuie să le spunem fanilor să vină la cursa de anul viitor şi să asigure viitorul Formulei 1 la Hockenheim", a declarat Georg Seiler, directorul executiv al circuitului de la Hockenheim.

La cursa de anul trecut de la Hockenheim au fost prezenţi doar 50.000 de spectatori, insuficienţi pentru ca gazdele să-şi acopere costurile cu găzduirea cursei. În cazul în care numărul acestora va fi mare în 2016, Hockenheim intenţionează să găzduiască şi cursă din 2017 în locul circuitului de la Nurburgring, însă în caz contrar ar putea renunţa complet la Marele Premiu al Germaniei.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • cam ciudat mod de a pune problema.... adica: "haideti fani la cursa sa am destule incasari cat sa ies pe profit".
    Pe mine ca fan ma doare undeva de profitul tau, cu atat mai mult mai intereseaza sa simt ca primesc ceva cel putin la valoarea biletului pe care il platesc. Adica, eu as formula intrebarea un pic altfel: ce schimbi tu ca organizator pentru ca la anul sa ai toate tribunele pline?
    10 3
  • Se vede ca nemtii numai au un Michael Schumacher!
    Pe vremea lui Germania organiza doua curse de F1, acum nu sunt in stare de una singura. Shame!

    Asta a-propos de echipa germana Mercedes si de pilotii germani Rosberg &comp.
    La acest capitol Schumi facea cat toti la un loc. No offence !
    8 0
  • La cum decurg lucrurile in F1, prea putin ma mai intereseaza daca Germania va avea sau nu o cursa de F1.
    3 0
  • @zifi, ca fan al lui Schumacher iti dau dreptate ca pilotii germani actuali nu se pot ridica la performantele lui Schumacher, DAR nici Formula 1, ca si competitie si regulament NU face sportul sa mai fie la fel de indragit ca si pana acum.
    4 0
  • bernie
    Asa o sa dispara unul dupa altul toate circuitele traditionale din Europa pentru ca martalogul de "m"eccle" le cere prea multi bani celor care administreaza aceste circuite.Nu il preocupa prea tare soarta iubitorilor F1 europeni ptr ca isi umple desagii cu bani la cursele arabe asiatice rusesti iar circuitele europene vor disparea pe rand neputand suporta pretentiile financiare ale sclerozatului.Macar de-ar imparti mai multi bani echipelor dar nici asta nu face jigodia dracului care nu se mai satura...Singura speranta ca sa scapam de nebun ar fi sa-l aresteze aia care-l ancheteaza in dosarul ala cu mita altfel toata lumea isi va aminti ce frumoasa si spectaculoasa era F1 pe vremuri...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru