Cursa din Malaysia, întreruptă din cauza ploii

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.03.2012
Marele Premiu al Malaysiei a fost întrerupt în turul 9 din cauza ploilor puternice şi a apei care s-a acumulat în sectorul doi al circuitului.

Marele Premiu al Malaysiei, a doua cursă de Formula 1 a sezonului, a fost întreruptă după parcurgerea a numai nouă din cele 56 de tururi programate ca urmare a unei rafale puternice de ploaie care a inundat circuitul de la Sepang.

Startul a avut loc pe o ploaie slabă, iar intensitatea acesteia a crescut treptat, lucru care i-a determinat pe oficialii FIA să introducă Safety Car-ul pe circuit în turul şapte.

După numai două tururi, din cauza cantităţii mari de ape din sectorul doi, organizatorii au decis să afişeze steagul roşu, care marchează suspendarea cursei până la îmbunătăţirea condiţiilor.

Conform regulamentului sportiv, durata maximă a unei curse de Formula 1 este de patru ore, în acest interval fiind incluse şi perioadele în care cursa este suspendată din cauza condiţiilor meteo. Astfel, Marele Premiu al Malaysiei se va încheia cel târziu la ora 15:00.

Aproape toţi piloţii au început cursa cu pneuri intermediare, însă după numai câteva tururi au intrat la boxe pentru a-şi echipa monoposturile cu pneurile de ploaie.

În momentul întreruperii cursei, Lewis Hamilton şi Jenson Button ocupă primele două poziţii în cursă, piloţii echipei McLaren reuşind să-şi păstreze poziţiile cucerite în calificări. Marea surpriză este însă Sergio Perez, pilotul echipei Sauber urcând pe locul trei după seria de opriri la boxe şi este urmat de Mark Webber (Red Bull), Fernando Alonso (Ferrari) şi Sebastian Vettel (Red Bull).

Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) ocupă locul şapte datorită faptului că nu a intrat la boxe, într-o situaţie similară regăsindu-se şi Narain Karthikeyan, care se află pe un incredibil loc 10 la volanul unui monopost HRT.

Plecat de pe locul trei al grilei de start, Michael Schumacher a coborât până pe locul 15 în urma unui acroşaj cu Romain Grosjean în primul tur, iar francezul a abandonat două tururi mai târziu după ce a ieşit în decor cu monopostul Lotus.

UPDATE 12:01 - Cursa va fi reluată la ora 12:15, ora României.

Taguri: Malaysia, cursa, ploaie

Comentarii (7)

  • hellboy
    Un start interesant ...
    A fost un start interesant, chiar daca ma asteptam la o plecare mai buna din partea lui Schumi.
    Felicitari Grosjean, deoarece a reusit un start fabulos, dar pacat ca nu a stiut unde sa se opreasca... chiar mare pacat.
    Oricum, nebunia tineretii, dorinta de afirmare si lipsa de experienta sunt niste scuze pertinente.
    Pacat ca Schumi e in spate, dar cred ca o sa mai urce.
    Go Schumi, Go!!!
    9 0
  • hellboy
    P.S.
    Ferrari sta destul de aproape fata de concurenta, dar oricum e mare diferenta.
    3 1
  • Grosjean a iesit in decor pt. ca nu schimbase pneurile deoarece Kimi era la pitstop in acel tur.Cursa se va amana asa cred eu.
    1 2
  • Button castiga. Sper ca Alonso sa mai castige 1 pozitie sau sa nu o piarda pe a 5-a.
    2 3
  • Propun sa adaugati un chat pe forum in timpul curselor de F1...ar fi mai interesant.
    6 3
  • AndreiF1
    @Malaezia 2012
    lol baieti sunteti paraleli cu Formula 1, dar sunt distractive rau comentariile voastre. Va uitati pe alte posturi si alte curse decat cele la care se uita lumea si care conteaza. In cursa situatia s-a schimbat in fiecare tur, cateva masini erau setate pe setare de ploaie, care a tinut putin, altele pe setare de uscat si altele pe setare intermediara. Momentan, cateva masini sunt favorite, altele sunt foarte incete cel putin pana se va usca total pista, si evident daca nu vine inca un dus scurt care va reseta toata treaba.

    P.S. Am discutat si eu cu cativa prieteni care se uita la Digi si din cate am inteles eu, nu exista niste comentatori mai tampiti si prosti decat baietii astia. Radeam de Miki, dar credeam ca baietii de la Digi au invatat ceva din greselile trecutului... se pare ca m-am inselat.
    7 6
  • Formula 1 pe Digi
    Ai dreptate AndreiF1, astazi comentatorii l-au intrecut pe Miki in cateva faze.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru