Vettel răsuflă ușurat: germanul poate folosi cutia de viteze în Japonia, dar Ferrari va face schimbări pentru îmbunătățirea fiabilității

de Daniel Popescu
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va putea folosi și la Suzuka cutia de viteze utilizată în Malaysia, întrucât aceasta nu a fost avariată după impactul cu Lance Stroll. Ferrari anunță însă schimbări pentru îmbunătățirea fiabilității.

Sebastian Vettel a terminat Marele Premiu al Malaysiei pe poziția a patra după ce a plecat de pe ultimul loc, însă în turul de revenire la boxe a fost lovit din spate de Lance Stroll.

În urma impactului, spatele monopostului Ferrari a fost grav avariat, iar inginerii s-au temut că inclusiv cutia de viteze a avut de suferit. În cazul în care aceasta nu ar fi utilizată și în cursa următoare de la Suzuka, Vettel ar fi nevoit să suporte o penalizare pe grila de start.

Vettel a primit însă o veste bună, întrucât analiza realizată de ingineri a indicat faptul că aceasta componentă este încă în stare bună de funcționare. Ca măsură de precauție, cutia de viteze va fi folosită și în ultima sesiune de antrenamente libere, pentru o confirmare practică a fiabilității.

Pe de altă parte, Ferrari a avut numeroase probleme de fiabilitate la Sepang. Vettel a plecat de pe ultima poziție a grilei de start după ce o defecțiune la unitatea de propulsie l-a împiedicat să parcurgă tururi cronometrate în calificări, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen nu a putut lua startul în cursă din cauza unei defecțiuni similare.

În acest context, Sergio Marchionne, președintele Ferrari, a anunțat o serie de schimbări.

"Analizăm întregul lanț pentru a impune standarde diferite. Una este ca motorul să aibă probleme pe bancul de probe de acasă, dar lucrurile arată foarte rău când trebuie să fii împins de pe grilă de pe locul doi", a precizat el.

De altfel, oficialul consideră că Ferrari ar fi terminat fără emoții pe primele două poziții în absența acestor defecțiuni. "Fără niciun dubiu, ambele monoposturi Ferrari ar fi învins pe toată lumea. Așa a fost și în Singapore. Fără acești factori externi, monoposturile ar fi fost pe primele două locuri", a adăugat el.

Via Motorsport, Reuters

Comentarii (13)

  • Cristi
    Pai hai odata ca se termina campionatul pana va treziti voi. Este a nu stiu cata oara cand incepeti bine si va pierdeti pe drum.
    10 0
  • Avor Ton Chull
    S-ar putea sa aiba surprize in Japonia, cand va fi montata pe masina, nu ca asta ar mai surprinde pe cineva, la Ferrari.
    13 8
  • poate abandoneaza..
    9 16
  • Ha,ha,ha...
    Chiar s-au adunat si combinat toti factorii posibili si imposibili in ultimile doua curse, rar asa evenimente la o singura echipa, doua curse consecutive...pacat, chiar puteau spera cu sanse mari la titlul pentru piloti. Acum sunt prea multe puncte intre locul 1 si 2 si doar cinci curse de disputat, Mercedes va avea trasee favorabile si trebuie doar sa conserve, fara sa isi asume riscuri inutile.
    13 0
  • Ar fi culmea sa continue problemele tehnice la Ferrari. Oricum, la Suzuka, cred ca vi fi podium in 3 culori.
    2 2
  • Lasa raducule nu mai plange, ca sunt acolo unde merita. Si-au facut-o cu mana lor desi FIA i-a ajutat cat au putut dand specificatii potrivite Ferrari in ultimele curse. Ba au gafat pilotii ba echipa.
    8 17
  • Puteai sa scrii si Gino cu litera mica, nu numai "raducule" ...
    7 1
  • @Gino: Despre ce vorbesti acolo? " FIA i-a ajutat cat au putut dand specificatii potrivite Ferrari in ultimele curse"? Specificatii potrivite Ferrari?
    7 5
  • Ginuto, tu te uiti la F1, sau la curse de carucioare ? Specificatii favorabile Ferrari ? Anul asta ? Nu ti-ai luat medicatia, sau ai terminat prafurile si esti in sevraj ?
    5 2
  • Conspiratii transpirate
    Incep sa circule tot mai insistent zvonuri din interiorul padocului cum ca Ferrari au avut lucruri ilegale pe monopost in Malaezia...iar accidentul de dupa n-a fost deloc o intamplare...asa ca n-a putut fi inspectata de comisarii F1...
    5 11
  • Sunt sigur ca Stroll a fost "instruit" sa i-o faca lui Vettel, plus de asta comisarii au ochiul format si nu le scapa nimic, chiar daca masina e varza. Oricum, nu cred ca Ferrari ar risca o neregula - le-ar fi fatal.
    7 1
  • E o decizie riscanta a celor de la Ferrari..Daca cutia cedeaza in timpul cursei Ferrari va fi de 2 ori penalizata...
    1 2
  • Conspiratii transpirate ... altul în sevraj ...
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru