Hamilton a câştigat fără emoţii cursa de la Sepang! Rosberg şi Vettel au completat podiumul

de Daniel Popescu
Duminica, 30.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a câştigat detaşat Marele Premiu al Malaysiei în faţa coechipierului său Nico Rosberg, care l-a depăşit la start pe Sebastian Vettel. Daniel Ricciardo a impresionat in debut, dar a terminat ultimul după o avalanşă de probleme generată de o eroare a mecanicilor la boxe.

Startul nu a fost foarte bun şi am fost surprins să-l văd pe Rosberg în dreapta, Ricciardo a venit şi el din urmă, aşa că am pierdut un loc.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Marele Premiu al Malaysiei a fost ocolit de ploaie în ciuda unor stropi de apă căzuţi anumite viraje spre final, iar acest lucru a contribuit din plin la o cursă lipsită complet de spectacol în lupta pentru podium.

Lewis Hamilton a profitat de pole position-ul obţinut sâmbătă şi a fost în permanenţă liderul cursei, cu excepţia momentelor în care a intrat la boxe. Pilotul echipei Mercedes şi-a sporit treptat avantajul şi a fost la aproximativ 10 secunde în faţă în ultimele două treimi ale cursei, după o strategie cu trei opriri replicată şi de principalii săi rivali.

Coechipierul său Nico Rosberg l-a depăşit la start pe Sebastian Vettel şi a şi-a păstrat poziţia pe tot parcursul cursei, în ciuda încercărilor pilotului Red Bull Racing de a recupera terenul pierdut. Cei doi germani au încheiat însă cursa pe aceste poziţii fără să se atace decisiv.

Ricciardo pierde un loc patru din cauza mecanicilor şi a primit o penalizare de 10 poziţii

Pneul nu a fost montat bine şi credem că problema cu aripa a apărut din această cauză.

Christian Horner
Sef Red Bull
Daniel Ricciardo a fost autorul celui mai bun start din plutonul fruntaş, întrucât i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Vettel pentru a ocupa locul trei. Pilotul echipei Red Bull Racing a fost depăşit de Vettel în turul patru, însă ulterior a rămas pe această poziţie până la ultima intrare la boxe.

Australianul a părăsit însă linia standurilor înainte ca mecanicul care monta pneul stânga-faţă să finalizeze montajul, a fost tras înapoi la boxe, însă ulterior partea dreaptă a aripii faţă a cedat. Ricciardo a fost nevoit să revină la standuri pentru schimbarea componentei, însă ulterior a primit şi o penalizare de 10 secunde din cauza plecării premature de la boxe. Australianul a preferat însă să retragă monopostul la boxe, întrucât ar fi ocupat ultimul loc în cursă.

Update: Ricciardo va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu din Bahrain din cauza faptului că mecanicii l-au lăsat să plece de la boxe înainte de a monta corespunzător pneul stânga-faţă. 

Alonso, duel memorabil cu Hulkenberg pentru locul 4

Numeroasele probleme înregistrate de Ricciardo ar fi trebuit să-i deschidă calea lui Alonso pentru locul patru, însă pilotul Scuderiei Ferrari a fost devansat de Nico Hulkenberg, întrucât germanul a optat pentru o strategie diferită cu numai două opriri la boxe.

Cu un ultim stint cu pneuri medium, spaniolul a recuperat însă terenul pierdut în faţa unui Hulkenberg cu cauciucuri hard şi a reuşit să-l depăşească după mai multe manevre nereuşite în primele viraje ale turului, întrucât rivalul său nu a cedat deloc uşor poziţia.


Potenţial conflict intern la Williams

Nu vreau să comentez.

Ar trebui să vorbim în cadrul echipei.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Jenson Button a efectuat o cursă aproape anonimă pentru McLaren în drumul spre locul şase, însă lupta pentru locul şapte a fost acerbă între Felipe Massa şi Valtteri Bottas.

Cei doi piloţi ai echipei Williams au progresat rapid în pluton în primul stint, când au ajuns în top 10, lucru valabil în special în cazul finlandezului, care a luat startul doar de pe locul 18.

Nu cred că lucrurile vor fi diferite. Fac tot ce pot pentru a ajuta echipa.

Felipe Massa
Pilot Williams
Spre finalul cursei, şefii Williams i-au ordonat lui Massa să-i cedeze poziţia lui Bottas, întrucât finlandezul era mai rapid şi ar fi putut să-l ajungă din urmă pe Button. Brazilianul a refuzat însă să respecte ordinul şi a terminat pe locul şapte, în faţa lui Bottas şi a lui Kevin Magnussen.

Danezul a fost depăşit la start chiar de coechipierul său, iar ulterior s-a menţinut în zona periferică a topului 10, reuşind să termine în faţa unui Daniil Kvyat care şi-a adjudecat un nou punct pentru Toro Rosso. 

Cursă de coşmar pentru Raikkonen

Kimi Raikkonen a avut parte de o cursă dezamăgitoare pentru Ferrari. Finlandezul s-a ales cu o pană la pneul dreapta-spate după ce a fost atins de Magnussen în debutul cursei şi a revenit în spatele plutonului după ce a oprit la boxe. Ulterior, el nu a reuşit să revină în lupta pentru puncte şi a rămas blocat în pluton, reuşind relativ greu să treacă de Kamui Kobayashi.

El a terminat totuşi pe locul 12, la numai o zecime de secundă de Romain Grosjean, care a fost la numai 2.2 secunde de o clasare în puncte pentru Lotus. Cei de la Caterham au avut parte de una dintre cele mai bune curse, întrucât Kobayashi şi Marcus Ericsson au terminat pe locurile 13 şi 14, în faţa rivalilor de la Marussia reprezentaţi prin Max Chilton.

Această performanţă a fost însă posibilă şi datorită unei serii de abandonuri apărute din motive tehnice. Pe lângă Riccardo, s-au retras prematur la boxe şi cei doi piloţi ai echipei Sauber (Esteban Gutierrez şi Adrian Sutil), dar şi Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Jules Bianchi (Marussia) şi Pastor Maldonado (Lotus). Sergio Perez nici măcar nu a mai luat startul în cursă, în urma unei defecţiuni software la motorul Mercedes al monopostului Force India. Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:43.066 în turul 53.

Următoarea etapă a sezonului va avea loc în Bahrain în perioada 4-6 aprilie şi va putea fi urmărit în România pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1.

Malaysia - Rezultate cursă:

 1. 
Lewis Hamilton Mercedes 1m40m25.974s 2. Nico Rosberg Mercedes +17.313s 3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +24.534s 4. Fernando Alonso Ferrari +35.992s 5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +47.199s 6. Jenson Button McLaren-Mercedes +1m23.691s 7. Felipe Massa Williams-Mercedes +1m25.076s 8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +1m25.537s 9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +1 lap 10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1 lap 11. Romain Grosjean Lotus-Renault +1 lap 12. Kimi Raikkonen Ferrari +1 lap 13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault +1 lap 14. Marcus Ericsson Caterham-Renault +2 laps 15. Max Chilton Marussia-Ferrari +2 laps Retirements: Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 49 laps Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 35 laps Adrian Sutil Sauber-Ferrari 32 laps Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 18 laps Jules Bianchi Marussia-Ferrari 8 laps Pastor Maldonado Lotus-Renault 7 laps Sergio Perez Force India-Mercedes 0 laps Drivers' championship: 1. Nico Rosberg 43 2. Lewis Hamilton 25 3. Fernando Alonso 24 4. Jenson Button 23 5. Kevin Magnussen 20 6. Nico Hulkenberg 18 7. Sebastian Vettel 15 8. Valtteri Bottas 14 9. Kimi Raikkonen 6 10. Felipe Massa 6 11. Jean-Eric Vergne 4 12. Daniil Kvyat 3 13. Sergio Perez 1 Constructors' championship: 1. Mercedes 68 2. McLaren-Mercedes 43 3. Ferrari 30 4. Williams-Mercedes 20 5. Force India-Mercedes 19 6. Red Bull-Renault 15 7. Toro Rosso-Renault 7

Comentarii (77)

  • anonim
    Felicitari celor de pe podium si lui Alonso
    40 8
  • Un fleac ...i-a ciuruit :))
    21 16
  • MIRCEAAAAAA, arata-te :D. "We are building an empire. but not today :
    34 5
  • Noroc ca mai abandoneaza unul si altul si asa ferrari mai termina si ei in primii 5. Unde sunt aia care ziceau ca ooooo Kimi il face praf pe Alonso. Alonso trebuia sa pleci cand ai avut ocazia, sa te bucuri de locul 4-5 nu iti sta in fire. Aiurea faza cu Vettel si Ricardo sa nu mai forteze si sa-i lase lu Vetel un avans de 2-3 secunde.
    33 19
  • din rau in mai rau
    12 5
  • eL mAGICO
    Bravo mercedes...dar ce fac Ferrari incredibil si anul acesta o dau in bara?..nu se poate asa ceva .Sa-l schimbe odata pe Domenicali pt ca acest om nu are nimic in comun cu F1.
    45 1
  • legionarul
    clar lupta la titlul la piloti va fi intre cei doi piloti de la mercedes si vettel.....ferrari si restul nu au o masina capabila sa se bata la titlul cel putin momentan
    37 0
  • da unde e mircea :)))))))
    19 4
  • Am eu impresia sau F1 a devenit plictisitoare rau ??
    46 4
  • De ce nu a plouat, de ce, de ce?????
    22 4
  • Hm da, se pare ca vom avea un an trist fara spectacol .
    26 7
  • salut la toata lumea! poate sa imi spuna si mie cineva ce se intampla daca se ajungea la 100 la fuel? il penaliza?
    11 1
  • Vladimir Putin
    A distrus complet f1 piticul porno :(
    13 21
  • spuneam ieri de faptul ca Mercedes o sa-i lase in urma pe redbul. Sa adeverit :)
    I-au umilit!
    22 18
  • @Ioan.rusu - nu a plouat pentru ca de fapt acea ploaie era apa sau ulei de la Rosberg :)))) ( cea mai comica faza, daca dupa atatia ani Vettel nu face diferenta intre pierderi de lichide si ploaie ) .

    In schimb o cursa faina, pacat de Raikkonen , la RedFools ma asteptam sa pateasca ceva Ricciardo dupa ce a refuzat categoric sa asculte ordinele de echipa. Cea mai de rahat echipa a fost Williams. Daca Bottas tot era asa rapid , de ce nu l-a depasit pe Massa fara interventii din partea inginerilor? Ma bucur enorm ca Massa nu a cedat, si a demonstrat ca se poate. La fel si Ricciardo a demonstrat, doar ca dupaia i-a fost demonstrat ca nici propria echipa nu tine cu el , si ca e o amenintare pentru Vitzel asa ca trebuia linistit cumva ..... de tot.

    Cam asa am vazut eu intamplarile .

    Inca o cursa in care termina 15 masini si suntem pe val , ca si Cabron. prima cursa 14 masini, a doua cursa 15 masini. Avansam incet incet . :))
    21 21
  • Urata cursa, sunetul motoarelor la fel de urat, rau a ajuns aceasta competitie. Pana anul trecut era RedBull, acum urmeaza Mercedes.
    21 6
  • O cursa absolut magnifica, de povestit stra stranepotilor, ati vazut cum stateau aia si asteptau sa treaca cele 5 secunde pt. a avea voie sa schimbe pneurile, momente absolut fabuloase ce sa mai zic, o si sa nu uit, curbele acelea stranse in care pilotii treceau unul dupa altul in sir indian, pur si simplu ma treceau fiorii, nu-mi venea sa-mi cred ochilor..... JENANT PENIBIL SI GROTESC !!!!!!!!!!!!! traiasca hocheiul pe iarba, golful, popicele si la loc de cinste curling-ul :)))))
    40 4
  • sscorpioss
    Au stricat F1 cu regulamentele lor....Ferrari e vai mama lor....masinile arata si suna ca dracul...problema e ca nu sunt depasiri, pleaca unul de la inceput, primul si gata...si ne mai uitam si la RTL...ca s-au gandit aia de la Dolce sa le transmita pe sate F1....e cel mai urat sezon pana acum...trebuiau sa lase regulamentul cu motoare mai puternice, asta e caracteristica F1,,,,masini cat mai puternice...parca ma uit la Fromula BMW sau Formula Renault....!!!...Urat!!!
    26 9
  • nikipercea
    daca mercedes mai face 2-3 duble acum la inceput de sezon pn vin ceilalti cu update-uri vor castiga campionatul in acest an. Ma bucur pt Ham pt ca el chiar are sange de campion.
    23 18
  • Ce imi place ca toata lumea a vazut decesul taurului zburator si toti le-au semnat necrologu..... din pacate sunt tot acolo.....
    21 16
  • I-am zis lui Mirciulica cum ca Ferrari e aproape de McLaren si o sa-i depaseasca. :D Acum Ferrari e aproape de Red Bull, sper ca Ferrari sa continue progresul si usor, usor sa revina in top. :) Din pacate diferenta dintre Ferrari si Mercedes se mentine +30 de sec. :(
    Nu inteleg cum Rosberg a fost asa departe de Hamilton. Pai nu era Rosberg marele pilot care-l batea pe Schumacher? :)) Sa spunem ca Hamilton e mai bun decat Rosberg? Poate asa intelege si Nicusor ca poate castiga doar cand Hamilton abandoneaza.
    Kimisor a fost pupat in dos de catre Kevin. Astia mici sunt mari pupaciosi. Oricum si-a luat teapa nenea Luca, cu marele lui transfer. I-a dat lui Kimisor o caruta de bani si pe circuit Kimi e doar cu caruta. Sa spunem ca a avut ghinion azi, dar sa nu poti sa treci de un Lotus? Da-o naibii de treaba, nu cred ca Ferrariul e atat de slab. Mai e inexplicabil si cum de Grosjeanul termina cursa, iar Pastorul stie doar sa pasca. I-a luat banii fraierului si au investit doar in masina lui Grosjean. Baieti destepti astia de la Lotus :))
    Bine ca macar Alonso face depasiri in cursa si mai arata putin din ce era candva Formula 1. In rest zici ca ma uit la sahisti care asteapta mutarea celuilalt, dovada fiind ultima intrare la boxe a celor de la Mercedes.
    Apropo, numai un idiot putea sa creada ca prin reducerea combustibilului se va crea spectacol. Nu ca asta ar fi singura dovada de idiotenie, dar poate e una dintre cele mai mari.
    40 29
  • @ferr1 - Lasa-te ca nici Alonso n-a fost in stare sa treaca de un Force India .... Asta nu se pune nu? Ca doar e Marele Alfonso... Hai sa gandim rational putin ... Nu pe preferati.
    37 35
  • Bogdan
    @ferr1 - poti incerca sa abordezi un limbaj ceva mai civilizat? Nu suntem pe maidan aici.
    19 11
  • @Bogdan Numai pentru tine https://www.youtube.com/watch?v=N8kQ7QetkdQ

    @ratiu.andrei Alonso pe 4, Hulkenberg pe 5. Crezi ca-mi parea rau daca Raikkonen castiga si Alonso era pe 2? Stai calm, nu ma suparam deloc. As fi baut un Red Bull, poate, poate, prindeau baietii aripi si o tineau tot asa.
    14 19
  • catalyn
    Spectacol total!!! Cred ca ar trebui o revolutie in F1 si alungati toti de la FIA cu regulamentul lor stupid cu motoarele de drujba si benzina cu pipeta..
    16 5
  • @ratiu.andrei
    tu ai vazut cursa si duelul Alonso vs Hulkenberg, Alonso 3 opriri ,Hulkenberg 2Alonso pe 4, Hulkenberg pe 5
    16 1
  • Dragon
    Se vede ca motorul Ferrari nu are putere finala. Sa vazut in cazul lui Alonso ca motorul are cuplu jos vezi depasirea la Hulck dar puterea maxima lasa de dorit.
    19 0
  • ....ce start frumos pt RIC..se para ca asta stie sa pleced de pe loc fatade WEB,,,
    ..in ce tur a fost ordin de echipa la RBR ca am vazut cursa pe net in engl. si nu am vazut
    .......bravo massa ....ai ...boase..:))
    ....inca ceva..de ce tremura toata lumea ca HAM conduce agresiv..?? a consumat mai putin decat toti...bravo lui...e bun ..stie sa se adapteze
    21 7
  • nikipercea
    misto poza cu cei trei unde vet sta ca milogu......se pare ca din cauza dependentei de 4 ani nu mai are efect energizantul. hai ham
    21 21
  • Update: Ricciardo va fi penalizat cu 10 pozitii pe grila de start din Bahrain. Detalii in articol.
    11 3
  • De unde are Kimi 6 puncte in clasament?!
    0 1
  • Mi se pare stupida penalizarea lui Ricciardo. Si-a primit pedeapsa in timpul cursei. Il pedepseste de doua ori? Si nu vad de ce ar trebui sa fie afectate performantele pilotului, cand ar putea sa amenedeze echipa. Apoi n-a lovit pe nimeni ca sa fie asa grav. Au oprit imediat. E un exces de zel.
    23 15
  • mai nataraule,tu si mircea debitati atata dobitocie ca ma mir cand vei scoate nasul din fesele la alonso?ce gume avea kimi mai distratule?
    15 20
  • Cristi
    Lamuriri
    Ricciardo:
    1. Penalizare 10 sec. in timpul cursei
    2. Penalizare 10 pozitii pe grila in Bahrain
    Ambele penalizari pentru aceeasi fapta. Va rog sa ma lamuriti (cine stie regulamentul), este posibil, normal, corect?????!!!!!!
    4 1
  • da... cei de la rbr vor face la fiecare cursa cate un apel daca nu castiga cum vor ei.
    16 15
  • Unde este Mirciulica fara frica? Mircea, iesi din scorbura... arata-te, zi-ne tu ceva din presa F1. Ceva detalii tehnice, cum McLada rupe concurenta(cea din pluton). Chiar nu citim noi azi "We are building an empire."
    4 0
  • de acord ca momentul cel mai asteptat a fost (ne)aparitia ploii, in rest poate se trezesc mai marii F1 daca nu cumva vor sa ramana fara spectatori si telespectatori. O alternativa e Motgp-ul: superfaina a fost cursa de saptamana trecuta, acolo inca nu s-au facut asa "imbunatatiri", ba chiar se merge cu peste 340 la ora.
    Desi sunt nou "comentator" as recomanda un pic mai mult respect pentru munca pilotilor indiferent ca presteaza intr-o echipa mai buna sau mai putin buna, nici lor nu le convine ce se intampla, dar n-au incotro. Sunt un pic subiectiv fiind fan kimi, dar nu avea cum sa-l depaseasca pe grosjean avand in vedere cand a schimbat pneurile, la fel cum Alonso nu avea cum sa nu treaca de Hulkenberg din acelasi motiv. La fel de bine ar fi si daca am da dovada de mai mult respect fata de parerile celor ce posteaza aici. In rest numai bine tuturor, BRAVO celor de la Mercedes, cred ca pentru moment au cea mai buna masina si in mod cert cel mai bun motor si sa speram ca data viitoare va fi mai bine.
    25 4
  • Mei, eu un lucru am de zis - Kimi e sabotat in cadrul echipei, probabiul ca Santander ar avea pierderi daca s-ar intampla altfel si ar cotiza mai putin la Ferrari. Kimi stia ca se poate intampla astfel dar a pus banu pe primul loc.
    Se aud voci cum ca nu s-a adaptat, dar e ciudat cum in antrenamente e in fata iar in calificari si cursa e vai de el. Da, stiu, i-a stricat Magnussen cursa. Dar asta nu explica de ce nu a putut reveni. S-a chinuit cu un Ferrari in spatele lui Grosjean cu un Lotus cu toate ca pe acceasi masina nu ar fi avut vreo problema cu depasirea.
    A vrut macaronari, sa-i fie tarana usoara!
    13 21
  • Ban Dit
    sa salaga prafu, sa creasca bube si ciuperci pa santander alonso si tot neamu lor mizerabil cu care imputesc f1 de ceva vreme
    15 27
  • Pt. Dome
    kimi avea 75 secunde de recuperat dupa prima iesire de la boxe(dupa primul tur), unde a ajuns pe pana, apoi cand ai in fata 18 masini nu poti face mereu minuni ( ca la Suzuka in 2005). In plus el a schimbat de 3 ori, ca multi altii, dar a mers practic doar cu 3 randuri de anvelope (la fel ca Hulkenberg) si nu cu 4 ca altii. In plus poate chiar trebuie sa se puna la punct cu masina asa cum chiar el a recunoscut
    27 3
  • Andrei
    Mercedes e o forta sezonul asta:Rosberg si Hamilton,sper sa pastreze un nivel ridicat si Vettel...un viitor mare ar putea sa aiba Hulkenberg daca va scoate in continuare rezultate bune cu echipe relativ mai slabute.
    KEEP FIGHT MICHAEL!!!
    7 0
  • Singaporezul
    Plictisitor.Masini de spalat si ordine de echipa pe deasupra.Felicitari lui Ham pt victorie si lui fernandel(ce martoaga!).Vettel nu are nevoie de ordine de echipa dar tot au fost.Dezamagitor.
    13 18
  • sa se puna la punct cu masina? Mai precis. Sa se puna la punct cu masina doar in calificari si cursa ca in antrenamente e langa Hamilton cu Mercedes. Nu e cam hilara treaba? Trezirea! Banu' vorbeste!
    6 5
  • bisturio
    sa vedeti impresii pe unii anii trecuti. Cica Hamilton a avut la McLaren masina mai buna ca Ferrari dar e un prost gafeor. Boon. Uite ce face Hamilton cand are o masina mai buna decat Ferrari!!! Da ceata lui Alonso (ii dadea ceata si pe aceeasi masina)

    e normal sa gresesti cand vrei sa scoti mai mult de la masina decat poate da, fortezi si apare greseala
    23 23
  • FERRARI
    MIRCEA la cite secunde sunteti de noi? :)))
    4 2
  • normal ca Santander ar avea pierderi daca Alonso ar fi batut in cadrul echipei. Imaginea aduce bani. Aminteste-ti numai de Schumacher cati bani a adus prin imagine venind la Mercedes. Numai revenind in F1. Pe urma s-a mai racit treaba ca nu avea si performanta. La fel s-ar intampla si cu Alonso, s-ar raci treaba. E interesul lui Santander sa menbtina o anumita aparenta.
    16 7
  • daca asta e formula 1 cu intervale de 30 secunde intre piloti....am vazut si dominatia schumacher si ce a lui vettel dar parca acum depasesti orice putere de intelegere.brusc kimi ,nu mai e pilot?sau alonso?e vb ca masina lor e jananta,si aproape toate masinile sunt asa pe langa a celor de la mercedes.nici nu ar mai trebuie sa se bucure castigatorii ,in speta hamiltorm si rosberg acum 2 sapt.ce bucurie e aia cand tu o masina cu 30 de secunde mai rapida ca ocupanta locului 3 .4 si celor dupa locul 10 la dai un tur.nu cred ca a fost perioada in formula1 mai trista ca asta din toate punctele.sunt fan kimi ,dar daca ferrari ai fi avut o masina cu care sa castige la diferenta de 30 de secunde de locul 3 ,nu as fi avut nici cea mai mica bucurie.nici nu ai cum sa ai.e ca si cand unul cu mercedes depaseste pe unul cu loganul.cam asa e formula1 din 2014.SI vettel a castigat de 4 ori dar diferentele nu erau chiar in halul asta.niciun suspans ,nicio placere.FORMULA1=0
    5 0
  • pffffffffffffff bai chiroilor
    ce vedeti voi in raikonenu asta?nimic bun,doua curse distruse de el pin greselile de pilotaj,si alonso a avut o caruta da a aduso pe 4 ,da raikonen ce a facut?credeti ca raiconen sar mentina in echipa numai banilor?stai calmi ,omul asta vrea sa fie primul,ca el singur spune ca locul doi il socoate ca o pierdere mare,asa ca ciocul mik fanicilor,la moment monopostul face legea,pilotii nu prea au ce arata,sau daca au inseamna ca arata doar greseli alde ,raikonen,magnusen si kvyat ,niste chiori
    3 8
  • Pisalog
    exact asta merita Ferrari, locuri 4, 5, 6 daca s-au prostituat pentru bani. Unde se invart sume mari e vorba si de interesul unora in ce priveste buzunarul personal. De aici restul ...
    18 8
  • @Pisalog ai macar o idee de cat costa o echipa de formula 1 sau doar vorbesti ca sa nu taci? Asa vorbesti de parca astepti sa ploua cu biscuiti la tine si cu bani la Ferrari!

    Lotus de ce se balacareste in mizerie? nu pentru ca nu a gasit un pilot care sa le aduca un sponsor barosan!

    Din pacate ii usor sa vorbesti cand nu ai habar despre ce!
    4 15
  • Comentarii stupide, ma gandesc ce IQ trebuie sa aiba cei care le debiteaza. Numai la romani vezi asa ceva. Gretos.
    3 1
  • Pisalog
    @Dracu
    Tu despre ce vorbesti acolo? Ca nu e cum spun eu cumva? Ba nu, nu ma contrazici deloc. Tu doar spui ca starea asta de fapt are in spate o mare motivatie....
    si ca e mai bine cu locul 5 dar cu sponsor "influent" decat balacareala in mizerie

    Dar cine e destept cu adevarat si are vocatie, nu se prostitueaza pentru buzunarul propriu, nu face toate poftele sponsorului, gaseste bani in alta parte, aduce oameni de valoare pe care II LASA SA LUCREZE cum stiu ei si iau locul 1. Bine, vor avea mai putin in conturile personale dar poate ca pe termen lung e benefic pentru ca rezultatele le vor aduce de lucru si pe viitor
    13 4
  • IN primul rind o cursa de ca ,,cao,,in al doilea rind de unde frate atitea scenarii cu kimi sabotat si alte alea ,ferrari sint unde au ramas anul trecut din pacate pt spectacol,,,, ,RBR continua cu minarii ,este anul lui A.M G .,DAR SA SPERAM CA RBR NU REVIN PREA REPEDE UNDE AU FOST ANUL TRECUT [ pt spectacol ] FORTZAA ALONSOOO..............
    20 11
  • coca cola
    Red Bull isi bat joc de Riciardo, care e mai rapdi ca Vetel, insa championu de plastic are lobby serios, sub fusta lu' Markoo. Intr-un fel e bine, isi dau cu stangu in drreptu, daca nu e Webber ciuca bataii de joc e Riciardo. Felicitari Mercedes, Hami, o cursa excelenta a lu Alfonso care s-a descurcat bine cu motorul ala de hoinar, Kimi cu destul ghinion, trebuie sa invete sa piloteze pe ploaie, Rosberg mediocru. The finger boy nu pot sa zic nimic decat ca are un alt coechipier care i-a dat o lectie la start si o echipa care il protejeaza ca pe un handicapat. Asa o fi, ei stiu mai bine ;). Hai PA.
    6 8
  • @Dracu
    poate nu ai inteles, nu era vorba de "tinerea unei echipe de F1", nu vorbea de banii care vin la echipa de la sponsor ci de pastrarea unui anumit sponsor pentru ca e benefic pentru buzunarele personale. Ca sa pricepi o spun eu pe sleau: oemani importanti de la Ferrari iau bani spaga de la Santander ca sa il pastreze ca sponsor si ca sa il mentina pe Alonso aparent fenomenal ca sa castige si mai multi bani. Cati bani ia echipa Ferrari de la Santander e in plan secund pentru acesti oameni. De unde stiu? Pai nu stiu, e foarte posibil, ce se intampla pe pista confirma asta si oricum eu doar iti explicam ce insinua cineva mai sus.
    9 9
  • ce atatea scenarii pompoase, si Alonso la McLaren si-a luat-o pe bune de la Hamilton
    21 16
  • auto_fan
    E oficial, F1 a fost castrata de orice urma de motorsport. Incepand cu sunetul - daca inchizi ochii ai impresia ca e concurs de taiat lemne - si terminand cu economia ridicola de carburant - "stai usor, ca ai consumat cu 100g mai mult decat trebuia tura asta; poate daca in ultimele 2-3 ture avem un surplus de 500g de benzina, incerci si tu o depasire ceva, daca nu aia e..."

    Nu. Multumesc, dar NU! Dupa mai bine de 20 de ani de urmarit F1, eu pun punct aici. F1 pur si simplu nu mai merita atentia mea. Adio F1!
    11 0
  • ANONIMUS
    Comentatorii de pe Dolce un dezastru........ nu au nimic in comun cu F1
    4 2
  • Asa vorbiti aici de parca Alonso proiecteaza si masina si motorul si tot el este de vina ca Raiknone abandoneaza si inginerii sun incompetenti! Daca inteleg eu bine, din ce aberati, uni pe aici bani lui Alonso sunt de vina ca Raikonen este incapabil sa aiba macar o urma de valoare!
    17 11
  • Ma uit la formula 1 din anul 1993, dar vreau sa spun ca anul acesta se prevesteste a fi cel mai boring campionat din toate timpurile, sa le fie rusine celor care au omorat spectacolul. Este un campionat al inginerilor, al computerelor ce dozeaza consumurile de energie si de anvelope.
    8 1
  • cosmin
    nu stiti unde as putea sa vad in reluare cursa?
    5 0
  • Raikkonen mai prost ca Alonso si Alonso mai prost ca Hamilton. Niciun sabotaj.
    7 28
  • Lucian
    Acum poate se lamuresc si cei care trambitau anii anteriori la adresa lui Vettel ca numai masina e de el, acum vazandu-se inca o data ca in F1, precum in orice sport cu motor, un pilot nu face mare branza decat alaturi de un pachet complet, om-masina-echipa.
    In prezent Merc-ul are pachetul complet si domina autoritar, cum RBR o facea pana anul trecut.
    Sunt fan Vettel, dar nu pot sa nu felicit echipa Mercedes, pe Hamilton si Rosberg pt victoria obtinuta si locul 2! Bravo lor!
    Pt mine e trist ca nu se gasesc mai multe echipe in acelasi timp care sa vina cu masini apropiate ca performante pt a vedea niste curse antologice, mai ales la varful acesteia. Azi, ca si in alte dati, vedeam lupte acerbe de la locul 6 in jos. Primul plecat s-a dus si acolo a stat toata cursa, nefiind nicio emotie. Precum Vettel pana anul trecut. Plictiseala mare!
    In ritmul asta nu stiu cati pasionati de F1 se mai pot uita. In MotoGp ai parte du curse magistrale, saptamana trecuta am vazut una fantastica cu Rossi la timona, cu finish-uri la fotografie cel putin la 2 clase. Astea emotii!
    In legatura cu consumul de carburant, Ham, in frunte, a mers o mare perioada la relax, nefiind fortat si de asta a avut un consum mai bun, restul au trebuit sa lupte, ma rog, locurile 2-6, restul pe final au ridicat putin steagul. Hulk a avut un consum bun, aici poate a fost si faptul ca a ales o strategie cu 2 opriri si a avut un ritm mai lent, ceilalti, cu 3 pit-uri, au trebuit sa forteze.
    Raman fan Vettel si sper ca RBR sa-si revina mai repede si sa reduca ecartul fata de Merc cat mai curand si, de ce nu, sa "vina" si alte echipe in plutonul fruntas, pt a avea si noi, tele/spectatorii de curse palpitante.
    11 4
  • mirel_f1
    E clar ca la inceput de sezon 2014 lucrurile s-au schimbat si Mercedes amg domina clar f1 ,Hamilton si Rosberg fac legea deocamdata,Redbull sunt in usoara crestere iar Ferrari nu sunt in forma maxima mai au cam mult de lucrat cel putin Kimi are de recuperat teren pierdut in lupta cu Alonso,o sa vrdem ce va fii in cursele urmatoare......
    6 1
  • doru24sefu
    Csmin,cursa o gasesti pe filelist.
    2 0
  • Vazand "perfomanta" masinilor Ferrari ma gandesc la 2 variante:
    1. pentru a-si menaja motoarele merg mai incet si ca undeva pe la sfarsitul campionatului fiabilitatea motoarelor le va da un avantaj.
    2. cu toate ca au o gramada de resurse si doua armate de inginreri, iar au ramas in urma.
    Pacat de linia de piloti. In rest felicitari Mercedes si RBR.
    16 2
  • lucky70
    Pacat de ce i se intampla lui Ricciardo.Webber a fost mic copil!Cum poate echipa sa-l retraga la boxe fara a executa penalizarea primita?E stupid!!!Plus incidentul pentru care a primit stop&go este tot din vina echipei(de mecanici)
    11 5
  • pablo256r
    lucky
    problema lui Ricciardo e ca a facut STOP and go ... to the garage. Desi trebuia pe circuit :)
    Asa se intimpla cand mai marii echipei nu cunosc regulamentul.
    Tot ma mir cu de toate i se intimpla colegului de echipa al marelui Seb Vettel.
    Lui Vettel niciodata nu i s-a intimplat sa uite vre-un mecanic sa-i fixeze roata. Mark Webber a patit-o , acum si Ricciardo.
    Ceva imi scapa?
    12 6
  • Totusi pana la urma am avut parte de suspans la final cu Massa si Botas.
    6 0
  • @pablo
    nu-ti scapa, iti aluneca ... mintea
    3 6
  • ha lasa .... daca Alonso al tau castiga cu regulamentu asla, asa facand galop de sanatate, era bun si regulamentul era magistral si pilotul, vai Doamne ce mai spectacol ....
    5 2
  • Mircea, spune-mi si mie de ce merge asa se slab Mclaren, k dupa Australia ziceai ca este echipa nr 2, vad bine ca si Force India este peste Mclaren.
    3 1
  • A terminat si Vettel o cursa si au aparut "fanii" sai :)) Acum 2 saptamani nimeni nu vorbea de Vettel, nimeni nu-l sustinea, "fanii" lui erau ca Mircea astazi.
    7 9
  • ma i lasa bai ferr pupincurismul pentru Alonso; tot timpul tot timpul la fundul lui Alonso. Vrea si rusoaica sa-i puna iubitului o mana pe fund si iti pune tie o mana pe cap
    9 7
  • pablo,uita-te la fraierii tai !
    8 6
  • -nasol ca lui ric ii fac acelasi lucru ca lui web
    -dupa cativa ani de dominare ferari si alti ani de dominare rbr, in sfarsit se mai schimba liderul si tot nu e bine?
    -interesante luptele in cadrul aceleiasi echipe ...
    1 1
  • lucky70
    @Pablo:Crezi ca Horner si Marko nu cunosc regulamentele???
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru