De la Rosa: "Testele pe circuit umed, un succes pentru Pirelli"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.01.2011
Pedro de la Rosa consideră că testele efectuate luni noapte de Pirelli pe circuitul de la Abu Dhabi stropit artificial cu apă au fost un succes.

Pirelli a început luni o sesiune de teste de două zile în care evaluează pneurile intermediare şi de ploaie pe circuitul de la Abu Dhabi, stropit artificial cu apă.

La capătul evaluărilor efectuate luni noapte, Pedro de la Rosa a fost plăcut impresionat de suprafaţa circuitului. "A fost un nivel consistent de apă şi acesta este punctul critic al testelor pe suprafaţa umedă. Nivelurile diferite pot face că rezultatele să se ducă pe un drum greşit, aşa că am fost foarte mulţumit de modul în care oficialii circuitului au gestionat cantitatea de apă", a declarat spaniolul pentru publicaţia Autosport.

De la Rosa, care a efectuat testele la volanul unui monopost Toyota TF109, a explicat motivele pentru care Pirelli a ales circuitul de la Abu Dhabi pentru testarea pneurilor de ploaie, principalul avantaj fiind temperatura ridicată.

"Temperatura circuitului este totul pentru testarea pneurilor. Problema cu testele din Europa este că aduci toate tipurile de pneuri în sudul Spaniei, cea mai călduroasă regiune din Europa, dar temperatura circuitelor de acolo este 15, maxim 20 de grade.

Nu este suficient. Apoi mergi în Bahrain sau în locuri precum acestea unde ai peste 40 de grade, iar pneurile funcţionează complet diferit. De aceea am venit aici", a mai precizat el.

Pirelli va continua testele şi în această noapte, când va evalua caracterisiticile pneurilor intermediare, înainte de a utiliza cauciucurile slick în ultima parte a nopţii.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru