Decizia finală pentru revenirea Franţei în F1 va fi luată în februarie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Franţa va afla cel târziu la începutul lunii februarie dacă va reveni în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2013.

Franţa are şanse din ce în ce mai mari să revină în calendarul Formulei 1 după o absenţă de cinci ani, potrivit ultimelor informaţii apărute miercuri în Hexagon.

Gilles Dufeigneux, responsabil de reducerea Franţei pe harta Formulei 1, a dezvăluit pentru publicaţia Nice-Matin că este optimist într-o decizie favorabilă la capătul negocierilor cu Bernie Ecclestone, iar un anunţ oficial va fi făcut cel târziu la începutul lunii februarie.

"Lucrurile se mişcă cât se poate de real. Toţi indicatorii sunt verzi acum sau vor fi în curând. Starea mea poate fi sumarizata în trei cuvinte: optimism, prudenţă, umilinţă. Am intrat în faza de finalizare şi putem spune că decizia finală va fi luată foarte curând, în ianuarie sau la începutul lui februarie", a precizat el.

Franţa va reveni în Formula 1 prin intermediul unei curse pe circuitul de la Paul Ricard, aflat în proprietatea lui Ecclestone, care a mai fost prezent în calendar între 1985 - 1990.

Planul prevede ca Franţa să găzduiască curse doar o dată la doi ani în alternanta cu Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Franţa a fost prezentă permanent în calendarul Formulei 1 în perioada 1956 - 2008, din 1991 cursa desfăşurându-se pe circuitul de la Magny Course. Evenimentul a fost însă anulat începând din sezonul 2009 ca urmare a problemelor financiare înregistrate de Federaţia Franceză de Motorsport.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru