Defecţiunea tehnică a lui Rosberg din Singapore, cauzată de o substanţă care a contaminat coloana de direcţie

de Daniel Popescu
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a descoperit că defecţiunea tehnică suferită de Nico Rosberg în Singapore a fost cauzată de o substanţă neprecizată care a contaminat coloana de direcţie şi a generat un scurt-circuit.

Analiza a arătat că circuitele electrice ale coloanei de direcţie au fost contaminate cu o substanţă străină.

Mercedes
Comunicat oficial
Nico Rosberg a pierdut prima poziţie în clasamentul general după ce a fost nevoit să abandoneze în Marele Premiu al statului Singapore din cauza unei defecţiuni tehnice la monopost.

Iniţial, echipa a identificat doar o defecţiune la cablurile coloanei de direcţie, din cauza căreia germanul nu a mai avut niciun control asupra ambreiajului sau a altor comenzi de pe volan precum sistemul DRS sau ERS, pe lângă dificiltatea de a schimba treptele de viteză.

Inginerii Mercedes au analizat problema la fabrica de la Brackley şi au descoperit o substanţă în coloana de direcţie, care a generat un scurt-circuit şi în urma căruia Rosberg nu a mai putut controla monopostul. Mercedes nu a dezvăluit natura substanţei respective, însă aceasta este folosită cu regularitate în cadrul procedurilor premergătoare unui Mare Premiu.

Echipa foloseşte această procedură din sezonul 2008, de pe vremea când purta numele Honda Racing, însă este prima oară când există o astfel de defecţiune tehnică.

Contaminarea a fost produsă de o substanţă utilizată în procedurile obişnuite de dinaintea Marelui Premiu. Nu este o conspiraţie.

Mercedes
Comunicat oficial
"Analiza a arătat că circuitele electrice ale coloanei de direcţie au fost contaminate cu o substanţă străină. Contaminarea nu a fost vizibilă şi nu s-a manifestat până duminică, când Rosberg s-a dus pe grilă. S-a produs un scurt-circuit la circuitul electric în urma căruia Rosberg nu a mai putut controla ambreiajul sau setările motorului", a precizat echipa.

Inginerii nu au înţeles încă modul în care substanţa a ajuns în coloana de direcţie. Prin urmare, ca măsură de precauţie, Mercedes a decis să folosească componente complet noi pentru ultimele cinci curse ale sezonului, pentru a evita repetarea acestui scenariu.

În contextul luptei pentru titlu dintre Rosberg şi Lewis Hamilton, Mercedes a ţinut să adauge că nu există nicio posibilitate ca substanţa să fi fost amplasată de pilotul britanic în monopostul coechipierului său. "Pentru a clarifica, contaminarea a fost produsă de o substanţă utilizată în procedurile obişnuite de dinaintea Marelui Premiu.

Nu este o conspiraţie", a adăugat echipa.

Via Mercedes

Comentarii (10)

  • din partea lui Ham ca si la Schumi te astepti la orice....Vanatori talentati si diperati de titluri! Caracter,sportivitate,relaxare....cuvinte neintelese
    13 27
  • Ion, sunt de acord cu tine.
    Nu de alta, dar intre weekendul totul este ok, si exact inaintea startului cade tot. Solutia respectiva ar fi fost folosita doar inainte de start? sau la fabrica inainte de weekend. Vorbim de cabluri din coloana de directie. In fine, exista teoria conspiratiei si simpla intamplare. Nu vom afla niciodata :)
    Cert este ca pe nico nu cred ca l-ar acuza cineva, pe cand la Hamilton cam toti devin suspiciosi, cum spunea si Ion. Asta denota multe despre caracterul lui Hamilton.
    13 23
  • Hami sugera la un moment dat ca se va "razbuna"....pare-se ca echipa e rupta in doua. Oricum, ar trebui anchetata situatie, e prea cusuta cu ata alba. Sa-l bata pe circuit pe Rosberg. nu cu interventii la masina!
    11 19
  • F1 din 1990
    Da da, si la Hamilton in Australia, a venit Rosberg sambata noaptea si i-a schimbat fisa la bujie de la masina lui Hamilton si tot Rosberg a pus foc la masina Lui Hamilton............................ Cred ca mergem prea departe cu toria conspiratiei baieti!
    24 5
  • Substanta straina...asta deja e prea grosier facuta. Una e un disc de frana, motor, e ceva care uzual de distruge dar la Rosberg....asa brusc, in ziua cursei, substanta aia straina a ajuns in coloana directiei....
    9 9
  • Daca se intampla la masina lui Hamilton deja 90% din cei ce comenteaza aici sareau ca arsi afirmand sus si tare teoria conspiratiei impotriva lui Hamilton dusa de Mercedes. Acuma ca s-a intamplat la Rosberg este doar un simplu incident de cursa.De altfel este ceva normal la astfel de masini sa se intample diferite incidente unde fiabilitatea este printre ultimele lucruri care conteaza vs performanta Dar de cand i se intampla la favoritului tau este conspiratie.
    12 8
  • Singurul care a recurs la jocuri murdare anul asta a fost neamtul farsor si frustrat.Cei ce afirma altceva fabuleaza ... Hamilton la batut pe neamtul increzut pe pista de fiecare data cand a avut ocazia si nu arenevoie sa recurga la sabotaj .Iar daca ghinionul ar fi fost in masura egala anul asta Hamilton ar fi avut cel putin 40 de puncte avans asa ca nu stiu cum indrazneste sa se planga neamtul
    16 17
  • astia de la mercedes l-au distrus pe hamilton, acum il distrug pe rosberg, nu inteleg de ce fia nu se implica. sa inceapa oare de duminica adevarata lupta??? vom vedea...
    7 6
  • solstheim
    jumbo1974ro si ion, sunt 107% de acord cu voi,pentru ca si eu sunt ca voi alonsist de tip fernandian
    6 7
  • Cand am vazut titlul articolului m-am gandit poate e vreun lichid de la cainele lui Hamilton? :)
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru