Dennis: "Accidentul lui Hakkinen din 1995 este cea mai urâtă amintire"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.01.2011
Ron Dennis a dezvăluit că accidentul suferit de Mika Hakkinen în 1995 este cea mai urâtă amintire pe care o are ca şef al echipei McLaren.

Ron Dennis este unul dintre cei mai reprezentaţi şefi de echipă din Formula 1, obţinând pe parcursul carierei numeroase titluri mondiale cu McLaren.

Totuşi, britanicul în vârstă de 63 de ani a avut parte şi de momente mai puţin plăcute, printre care se numără şi conflictele celebre dintre Ayrton Senna şi Alain Prost sau cel dintre Lewis Hamilton şi Fernando Alonso.

Cel mai urât eveniment din cariera sa a fost reprezentat insă gravul accident suferit de Mika Hakkinen în 1995 pe circuitul Adelaide din Australia, în urma căruia finlandezul a petrecut mai multe zile în comă. "Cel mai urât moment a fost când a trebuit să merg la spital în Adelaide după accidentul lui Hakkinen. Exista posibilitatea ca un pilot să fi murit în monopostul meu. Din fericire, asta nu s-a întâmplat niciodată", a declarat Dennis.

După ce şi-a revenit din comă, Hakkinen a revenit în activitatea competiţională şi a cucerit două titluri mondiale pentru McLaren în 1998 şi 1999.

La polul opus, Dennis a evidenţiat primul titlu mondial cucerit de McLaren la piloţi prin Niki Lauda în 1984 ca cel mai frumos eveniment din carieră. "Cel mai bun moment? Bineînţeles că ar trebui să spun că a fost ultimul campionat cu Lewis Hamilton (n.r - 2008), dar pentru mine a fost primul titlu cu Lauda", a adăugat el.

Totuşi, austriacul nu se număra printre cei mai buni piloţi ai echipei McLaren în opinia lui Dennis, care i-a nominalizat în acest sens pe Hakkinen, Hamilton şi Senna. "Îi aleg pe Hakkinen pentru sinceritate, pe Hamilton pentru atitudinea sa lipsită de compromisuri şi pe Senna pentru pasiunea sa", a încheiat el.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Poate moare Hamilton si ai sa bifezi si aici o reusita :)

    *Nu am nimic cu populatia de culoare doar nu-l suport pe Hamilton si echipa McCheaters
    7 17
  • Alain Prost
    L-a uitat voit cred pe marele campion Alain Prost care le-a adus 3 titluri si 30 victorii. Pacat...
    16 2
  • Asta pentru ca erau fanboy Senna
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru