Dennis: "Whitmarsh, mai bun decât mine în gestionarea campionilor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.12.2010
Ron Dennis consideră că Martin Whitmarsh este mai bun decât el la gestionarea relaţiilor tensionate dintre doi campioni mondiali.

Pe parcursul istoriei sale, McLaren Mercedes s-a văzut de mai multe ori în ipostaza de a avea în echipă doi campioni mondiali.

Acest lucru a condus la numeroase controverse, ca urmare a faptului că fiecare pilot lupta pentru supremaţie în echipă şi pentru a câştiga titlul mondial.

Din acest punct de vedere, McLaren a fost lipsită de scandaluri de amploare în sezonul recent încheiat, chiar dacă i-a avut alături pe Lewis Hamilton şi Jenson Button, campionii mondiali din sezoanele 2008 şi 2009. O parte din merit pentru relaţia bună dintre cei doi britanici i-a revenit lui Martin Whitmarsh, şeful McLaren, fapt remarcat şi de Ron Dennis, fostul şef al teamului.

"Să gestionezi doi campioni mondiali reprezintă de multe ori o provocare pe care am încercat-o de câteva ori. Probabil că Whitmarsh demonstrează că este mai bun decât mine în acest rol", a declarat Dennis în cadrul unui interviu acordat publicaţiei franceze F1i.

Dennis nu a reuşit să gestioneze conflictul dintre campionii mondiali Ayrton Senna şi Alain Prost, care au sfârşit prin a provoca un accident la Suzuka în 1989.

O situaţie asemănătoare s-a petrecut în sezonul 2007, când debutantul Lewis Hamilton a avut mai multe conflicte pe parcursul anului cu dublul campion mondial Fernando Alonso.

Via | James Allen

Comentarii (1)

  • ctlnmihai
    Ai dreptate..dar inca n-a adus titlurile mondiale..
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru