Di Resta nu participă la antrenamentele din Germania

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.07.2010
Force India a anunţat că Paul di Resta nu va concura în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Germaniei.

Paul di Resta, pilotul de teste şi de rezervă al echipei Force India, a participat în mod constant la sesiunile de antrenamente libere de vineri cu scopul de a căpăta experienţă la volanul unui monopost de Formula 1.

Tradiţia vă fi însă întreruptă în Marele Premiu al Germaniei, acolo unde Force India a decis să mizeze pe servicile lui Adrian Sutil şi Vitantonio Liuzzi ca urmare a faptului că Bridgestone va aduce două tipuri de pneuri complet diferite.

Pentru prima oară în ultimii ani, piloţii vor avea la dispoziţie în acest weekend pneurile super-soft şi hard, iar echipele au nevoie de teste cât mai detaliate pentru a determina caracteristicile acestora. În acest context, scoţianul susţine că înţelege decizia echipei de a nu-l lasa să concureze în prima sesiune de antrenamente libere de la Hockenheim.

"Este păcat, dar înţeleg complet decizia. Bridgestone aduce la Hockenheim două tipuri de pneuri situate la o diferenţă de două trepte, spre deosebire de o singură treaptă cu care am fost obişnuiţi.

Piloţii şi inginerii trebuie să înţeleagă performanţele pe deplin. Este o decizie care a fost luată relativ târziu, dar este mai bine să stau deoparte în astfel de momente cruciale ale sezonului. Echipa are performanţe, dar şi celelalte echipe fac paşi înainte, aşa că trebuie să avem cât mai multe informaţii pentru a obţine orice avantaj", a declarat scoţianul.

Di Resta va participa în continuare la Marele Premiu al Germaniei ca pilot de rezervă şi va reveni în cockpit în prima sesiune de antrenamente libere din Ungaria, acolo unde îl va înlocui pe Vitantonio Liuzzi.

"Voi reveni în maşină în Ungaria ca înlocuitor al lui Liuzzi şi îmi voi relua antrenamentele acolo. Între timp, mă voi alătura programului obişnuit: voi da o mână de ajutor la întâlniri, în pitwall şi voi prelua cât mai multe informaţii. În acest moment, totul face parte din procesul de învăţare", a mai precizat el.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru