Divorț prematur: Porsche anulează oficial planurile de intrare în Formula 1 cu Red Bull

de Tiberiu Safta, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 09.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că nu va reveni alături de Red Bull în Formula 1. Inițial, constructorul german trebuia să încheie un parteneriat cu echipa austriacă, însă cele două companii nu au reușit să ajungă la un acord.

Mai devreme în acest an, fostul șef al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat oficial că Audi și Porsche vor concura în Formula 1 începând din 2026. Câteva luni mai târziu, Porsche a inițiat discuții cu echipa Red Bull. Potrivit mai multor surse, constructorul german ar fi trebuit să preia 50% din echipa austriacă.

Acum, însă, un posibil acord între Porsche și Red Bull nu se va materializa. Anunțul a fost făcut de către constructorul german, care a precizat că nu a reușit să ajungă la un acord cu echipa austriacă din Formula 1 și că discuțiile au luat sfârșit.

Se pare că Red Bull nu a fost de acord ca Porsche să preia jumătate din acțiunile echipei. Mai mult, Christian Horner, șeful echipei austriece, a precizat că independența echipei este foarte importantă, la fel și îmbunătățirile aduse departamentului de motoare Red Bull Powertrains. El a mai spus că Red Bull a construit deja un prototip al motorului din 2026 și că a fost și testat în laborator.

Deocamdată, nu se știe dacă Porsche mai dorește să intre în Formula 1 cu o altă echipă. Spre sfârșitul lui august, Audi și-a anunțat oficial intrarea în competiție ca furnizor de motoare, începând din 2026. Urmează să aflăm la finalul acestui an care va fi echipa care va primi motoare Audi din acel sezon.

via Porsche, Motorsport

Comentarii (1)

  • Cam greu acum cand RedBull e pe val. Ar fi trebuit sa faca asta cand Honda au anuntat ca ies din F1.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru