Domenicali, interesat de cum abordează rivalii lupta pentru titlu

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.10.2010
Stefano Domenicali a admis că este foarte interesat de modul în care Red Bull şi McLaren vor gestiona lupta pentru titlu.

Dintre cele trei echipe implicate în lupta pentru titlul mondial, Ferrari este singura care mizează pe un singur pilot, întrucât Felipe Massa nu mai are şanse matematice şi şi-a anunţat deja sprijinul pentru coechipierul său Fernando Alonso.

Lucrurile sunt diametral opuse în cazul rivalilor de la Red Bull Racing şi McLaren, acolo unde Mark Webber şi Sebastian Vettel, pe de o parte, şi Lewis Hamilton şi Jenson Button pe de altă parte, speră să-şi învingă adversarii şi coechipierii în ultimele trei curse ale sezonului.

Situaţia unică în care se găseşte Ferrari îl determină pe şeful Stefano Domenicali să afle cum vor aborda rivalii lupta pentru trofeu, fără însă să sugereze că Alonso porneşte cu un avantaj din acest punct de vedere.

"Suntem într-o situaţie în care Alonso este singurul pilot al echipei care poate câştiga titlul mondial. În celelalte două echipe ambii piloţi vor lupta într-o manieră sportivă. Vom vedea cum vor gestiona piloţii şi echipele această situaţie.

Cred că va fi foarte important să vedem cum vor aborda toţi piloţii următoarele curse din punct de vedere mental, în cadrul propriilor echipe şi împotriva celorlalţi piloţi. Va fi foarte interesant", a declarat italianul.

Pe de altă parte, Domenicali a reiterat faptul că Ferrari are nevoie de rezultate foarte bune în calificări pentru a emite pretenţii la titlul mondial, întrucât depăşirile în timpul curselor sunt dificile.

"Mai avem trei curse şi orice este posibil, trebuie să fim acolo până la sfârşit. În regim de cursă nu am stat prea rău la Suzuka, dar dacă pleci din spate este imposibil să ajungi în frunte cu acest gen de performanţă. Dacă facem o treabă grozavă în calificări suntem capabili să-i învingem. Altfel, este greu", a adăugat Domenicali, referindu-se la prestaţia exemplară a celor de la Red Bull în sesiunile de calificări.

Austriecii au plecat de 13 ori din pole position în primele 16 etape ale sezonului 2010.

Via | ITV

Comentarii (1)

  • ctlnmihai
    Domenicali
    Silence is golden,speech is silver..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru