Ecclestone a făcut o ofertă pentru a cumpăra circuitul de la Nurburgring

de Daniel Popescu
Joi, 16.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că a făcut o ofertă concretă pentru achiziţionarea circuitului de la Nurburgring cu scopul de a asigura o cursă anuală de Formula 1 în Germania.

Am făcut o ofertă şi acum aşteptăm să aflăm dacă va fi acceptată.

Bernie Ecclestone
CEO Formula One Management
Nurburgring GmbH, compania care administrează complexul cu acelaşi nume care include şi circuitul de Formula 1, încearcă de mai mult timp să găsească un cumpărător, după ce a deschis un proces de licitaţie încă din luna mai a anului trecut.

Până în prezent, numele posibililor investitori nu au fost dezvăluite, însă Bernie Ecclestone, CEO-ul Formula One Management, a dezvăluit că a făcut o ofertă concretă în acest sens.

"Am făcut o ofertă şi acum aşteptăm să aflăm dacă va fi acceptată. Considerăm că putem face mai multe pentru circuit decât oricine altcineva. Am putea ajunge la un acord chiar în următoarele săptămâni", a declarat britanicul în vârstă de 83 de ani în cadrul unui interviu comun acordat publicaţiilor germane Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

Esential 120 de milioane de euro este valoarea estimata a complexului de la Nurburgring
În prezent, circuitul de la Nurburgring găzduieşte Marele Premiu al Germaniei o dată la doi ani împreună cu Hockenheim, însă cursa a fost în pericol în ultimii ani din cauza gravelor probleme financiare ale organizatorilor.

De altfel, Ecclestone susţine că motivul pentru care vrea să cumpere Nurburgring este să asigure prezenta în continuare în calendar, întrucât circuitul de la Hockenheim nu este interesat să organizeze cursa anual.

"Vrem să ne asigurăm că în viitor va exista o cursă de Formula 1 în Germania în fiecare an. Mai sunt una sau două părţi interesate, dar vom plăti doar atât cât considerăm că merită", a adăugat el.

Ecclestone nu a dezvăluit preţul pe care îl oferă, însă valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 120 de milioane de euro.

▶ Reportaj: Prezent şi trecut pe Nurburgring

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • Cu alte cuvinte...vreti sa mai fiti in F1? Imi vindeti circuitul! Probabil la fel o sa faca si cu India, Coreea, Turcia, Franta si alte tari care au gazduit curse de F1.
    3 0
  • Hai ca asta e culmea tupeului. Dupa ce ca e anchetat in Germania pentru dare de mita si alte dracii, asta vrea sa cumpere un circuit german? Pai isi cam bate joc de justitia germana si de toti "fraierii" aia care lucreaza 12 ore ca sa-i prinda pe baietii rai. Na, sa mai spuna cineva ca Germania in sus sau in jos, ca acolo e disciplina, justitie, bla bla bla.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru