Ecclestone: "Calendarul Formulei 1 ar putea fi finalizat după începerea sezonului"

de Daniel Popescu
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a anunţat că negocierile pentru cursa de la Nurburgring au intrat în impas, motiv pentru care calendarul ar putea fi finalizat abia după Marele Premiu al Australiei din luna martie.

Bernie Ecclestone a afirmat cu numai şase zile în urmă că este în discuţii avansate cu reprezentanţii circuitului de la Nurburgring pentru a semna contractul pentru sezonul 2013.

Între timp, discuţiile au intrat în impas, iar Ecclestone a dezvăluit că din acest motiv este foarte posibil că versiunea finală a calendarului să fie finalizata după începerea noului sezon, o situaţie rarisimă în Formula 1. Britanicul a dat însă asigurări că Germania va rămâne în calendar, fie cu circuitul de la Nurburgring, fie cu cel de la Hockenheim.

"Avem un Mare premiu al Germaniei, dar nu ştiu unde se va desfăşura. Avem cursa în calendar şi putem decide şi după ce sezonul a început", a declarat el.

Urmareste Automarket
Ecclestone a indicat în mod clar că problema este, ca de obicei, una de natura financiară, întrucât nu este mulţumit de suma oferită de organizatori pentru a gzadui Marele Premiu al Germaniei.
Întrebat dacă Nurburgring are cele mai mari şanse să găzduiască acest eveniment, britanicul a replicat. "Nu. Problema este că oamenii care erau la Nurburgring au plecat. Nu au adus suficienţi bani, aşa că vom vedea".

Conform unei înţelegeri comune, Nurburgring şi Hockenheim găzduiesc alternativ Marele Premiu al Germaniei. Oficialii circuitului de la Hockenheim au precizat la finalul anului trecut că sunt dispuşi să găzduiască cursa germană şi în acest an, în cazul în care negocierile cu Nurburgring vor eşua.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • as fi vrut sa aiba 20 de curse nu 19
    era mai calumea
    3 0
  • Totul se rezuma la bani, bani, bani.
    Sa fi vrut Bernie, demult era semnat un acord cu circuitul Paul Ricard (parca el e marele sef si acolo, nu?) dar nah, nu e frumos sa muti banii dintr-un buzunar intr-altul, mai frumos e sa vina de la straini... problema e ca de la un timp strainii, cel putin europenii, au inceput sa se uite la bani, iar Bernie nu stie decat intr-o singura directie - mai sus, mai sus. Si uite asa, usor-usor, mai dispare cate un circuit european, mai apare cate un circuit te miri pe unde...in ritmul asta, in 10 ani o sa fim norocosi daca mai avem 4-5 curse in Europa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru