Ecclestone confirma Marele Premiu al Romei pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.12.2009
Bernie Ecclestone a confirmat ca Roma va gazdui curse de Formula 1 timp de 7 ani incepand din sezonul 2012.

Organizatorii Marelui Premiu al Romei au anuntat luni ca au ajuns la un acord final cu Bernie Ecclestone pentru a gazdui curse de Formula 1 in viitorul aproapiat, insa au refuzat sa dezvaluie amanuntele acestei intelegeri.

Cu toate acestea, informatii complete despre acest Grand Prix au fost furnizate marti chiar de Ecclestone, in cadrul unui interviu acordat publicatiei britanice The Times. Detinatorul drepturilor comerciale a confirmat ca a semnat un contract cu Roma pe o perioada de 7 ani, cu posibilitate de prelungire pentru inca 5 ani, intelegerea urmand sa fie valabila incepand din sezonul 2012.

In prezent, Italia gazduieste un Mare Premiu de Formula 1 pe traditionalul circuit de la Monza, iar viitorul cursei a devenit incert odata cu noul contract. Totusi, Gianni Alemanno, primarul Romei, sustine ca Marele Premiu de la Monza va continua sa faca parte din calendarul competitional.

"Roma nu va fi o alternativa la Marele Premiu de la Monza, ci o cursa complementara, urmand sa aduca venituri uriase in oras.

Am calculat ca ar fi vorba despre venituri de 1 miliard de euro prin acest eveniment, iar Roma are nevoie sa fie o atractie turistica pentru familii si tineri", a declarat italianul pentru Gazzetta dello Sport.

In trecutul apropiat, Italia a mai gazduit generic doua curse in calendar, in timp ce Spania beneficiaza in prezent de curse la Barcelona si Valencia.

Via | ITV

Taguri: Ecclestone, Roma

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru