Ecclestone: "Cursa de la Austin va fi anulată în trei săptămâni"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.11.2011
Bernie Ecclestone a confirmat că Marele Premiu al SUA din sezonul 2012 va fi anulat dacă organizatorii nu aduc garanţii financiare până în 7 decembrie.

Marele Premiu al Statelor Unite de pe circuitul de la Austin programat pentru sezonul 2012 are şanse mari să fie anulat, potrivit declaraţiilor lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Întrucât calendarul Formulei 1 trebuie ratificat în 7 decembrie de Consiliul Mondial al FIA, Ecclestone a confirmat că etapa de la Austin va fi anulată dacă situaţia nu va fi rezolvată până atunci. "Da, aşa va fi, cu siguranţă, 100%. Noi am făcut tot ce puteam face pentru ca această cursă să aibă loc", a precizat britanicul pentru agenţia de presă Associated Press.

Lucrările la circuitul de la Austin au fost întrerupte pe termen nelimitat în urma unor neînţelegeri între Full Throttle Productions (FTP), compania care a deţinut contractul pentru cursă, şi Circuit of the Americas (COTA), compania care construieşte circuitul.

Ecclestone a dezvăluit că înţelegerea cu Full Throttle Productions a fost deja reziliată şi că singura soluţie este încheierea unui nou contract cu Circuit of the Americas, cu condiţia ca aceştia să aducă garanţii financiare că pot plăti taxa de participare în competiţie.

"Am avut o înţelegere cu Full Throttle Productions, dar mai erau de stabilit datele de desfăşurare şi trebuia să ne ofere scrisori de garanţie pentru credite bancare, dar nu s-a întâmplat nimic.

Apoi au venit cei de la COTA şi au spus că vor să facă lucruri, dar că au probleme cu FTP. Au spus că au circuitul şi că vor o înţelegere cu mine. Le-am spus să rezolve contractul cu FTP. Acum, asta nu mai este valabil, pentru că am anulat contractul cu FTP pentru că l-au încălcat. Au avut şase luni la dispoziţie să respecte contractul şi ei ştiu prea bine de ce l-am anulat", a mai precizat Ecclestone.

Dacă Circuit of the Americas nu va aduce până în 7 decembrie garanţii că poate plăti taxa de participare, Marele Premiu al Statelor Unite va fi eliminat din calendarul sezonului 2012.

Via | TheF1Times

Comentarii (1)

  • Lexmark
    Sincer...
    Mi se rupe despre americani si despre circuitele lor,oricum la anu' pe vremea aia si la ora aia vroiam sa merg la o tura cu biclicleta...
    Acum pe bune,nu pot sa nu-mi amintesc acum cativa ani la Indianapolis cum au inceput retardatii sa arunce cu doze si pet-uri pe pista ofticati ca de boicotul multor echipe echipate cu Michelin...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru