Ecclestone: "Cursa germană din 2013 s-ar putea transforma în Marele Premiu al Europei"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Germaniei din acest sezon ar putea avea loc pe circuitul de la Hockenheim sub titlul de Marele Premiu al Europei, potrivit declaraţiilor lui Bernie Ecclestone.

Şansele ca circuitul de la Nurburgring să găzduiască Marele Premiu al Germaniei programat pentru luna iulie au scăzut dramatic după ce Bernie Ecclestone a anunţat încheierea fără succes a negocierilor din cauza ofertei financiare prea mici făcute de organizatori.

În acest context, singura soluţie este ca etapa germană să aibă loc pe circuitul de la Hockenheim, care conform contractului poate găzdui Formula 1 doar în anii pari.

Cu toate acestea, Germania riscă să rămână fără nicio cursă în calendar din cauza conflictului intern dintre cele două circuite. Organizatorii de la Nurburgring susţin că sunt singurii care pot găzdui un eveniment cu numele de Mare Premiu al Germaniei şi că în lipsa unei înţelegeri cu Ecclestone această etapă ar trebui anulată. Ecclestone a găsit însă deja o soluţie de ultimul moment: o cursă la Hockenheim care să poarte numele de Marele Premiu al Europei.

Urmareste Automarket
"Cursa ar trebui să aibă loc la Nurburgring, dar organizatorii spun că dacă nu o vor găzdui ei nu poate avea loc.
Facem tot ce putem pentru a rezolva această situaţie. Este un pic de dezordine. În acest moment cursa este în dubiu. Este o luptă politică, grupuri politice luptă între ele. Dar le-am spus celor de la Hockenheim că în acest an nu trebuie neapărat ca evenimentul să se numească Marele Premiu al Germaniei, îl putem numi Marele Premiu al Europei"
, a declarat Ecclestone pentru postul britanic de televiune BBC.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • Daca vrea asa de mult un Mare Premiu al Europei,trebuia sa lase de la el si sa cada la intelegere cu organizatorii de la Nurburgring.Senil rau omul asta!!!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru