Ecclestone exclude oferirea unui bonus pentru Mercedes pentru Acordul Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Bernie Ecclestone susţine că nu există niciun motiv pentru care Mercedes să primească un bonus asemănător cu cele primite de Red Bull şi Ferrari pentru semnarea unui nou Acord Concorde.

Mercedes şi Williams sunt singurele echipele de top care nu au ajuns încă la o înţelegere cu Bernie Ecclestone pentru semnarea unui nou Acord Concorde, actul care guvernează Formula 1.

Oficialii constructorului german sunt nemulţumiţi că au fost "săriţi" din schema de bonusuri alcătuită de Ecclestone, care prevede acordarea unor sume suplimentare pentru Ferrari, Red Bull şi McLaren pe baza performanţelor obţinute în Formula 1 în ultimul deceniu.

În schimb, deţinătorul drepturilor comerciale îşi justifică poziţia prin faptul că Mercedes nu are o istorie bogată şi nu a câştigat încă niciun titlu mondial în Formula 1.

"Am vorbit cu Dieter Zetsche (n.r - CEO-ul Daimler, compania-mamă a Mercedes-Benz) despre Mercedes. Echipa trebuie să ştie ce vrea să facă. Au primit propunerea de contract în urmă cu o lună, gata să fie semnată. Mercedes este foarte importantă pentru Formula 1, însă nu a câştigat încă niciun campionat. Nu văd multă istorie în această echipă", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Mercedes a revenit în Formula 1 cu propria echipă în 2010 prin achiziţionarea campionaei mondiale Brawn GP, care anterior a mai concurat sub numele Honda, BAR şi Tyrrell.

În plus, Ecclestone susţine că noul Acord Concorde prevede posibilitatea ca echipele să poată achiziţiona un monopost al unui rival din sezonul precedent şi că în cursele tradiţionale piloţii ar putea câştiga mai multe puncte decât pe circuitele care au pătruns mai târziu în calendarul competiţional.

Via | F1Pulse

Comentarii (1)

  • bernie
    tare aia cu puncte mai multe pe circuitele traditionale:))... fiecare circuit o sa aiba un rating:))))... senil rau bosorogul
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru