Ecclestone: "F1 nu are nevoie de o cursa in Marea Britanie"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.10.2009
Bernie Ecclestone a sugerat ca nu va face niciun compromis circuitelor de la Donington Park si Silverstone pentru ca unul dintre acestea sa gazduiasca Marele Premiu al Marii Britanii din 2010.

Viitorul Marelui Premiu al Marii Britanii continua sa fie in dubiu pentru sezonul urmator, dupa ce reprezentatii circuitului de la Donington Park nu au reusit sa atraga fondurile de 135 de milioane de lire sterline neccesare pentru modernizare.

Ultimul termen limita impus de Bernie Ecclestone pentru Donington Park expira luni la pranz, iar alternativa este reprezentata de circuitului de la Silverstone. Potrivit unor surse citate de publicatia Autosport, oficialii de la Silverstone au inceput deja negocierile cu Ecclestone, iar seful Formulei 1 le-a propus acestora un contract similar cu cel refuzat de de englezi cu 18 luni in urma.

Ecclestone a confirmat ca a facut deja o oferta concreta pentru Silverstone, insa a admis ca nu accepta niciun fel de compromis. "Silverstone au un contract pe masa. Nu avem nicio intelegere pentru Marele Premiu al Marii Britanii de anul viitor. De aceea cursa are un asterics in calendarul pentru 2010. Daca ei nu rezolva problemele, nu vor organiza cursa.

Daca se va intampla asa, nu va exista niciun Mare Premiu al Marii Britanii. Este foarte simplu", a declarat Ecclestone.

Eliminarea Marelui Premiu al Marii Britanii din calendarul Formulei 1 ar reprezenta o noua lovitura data de Ecclestone circuitelor clasice din competitie, dupa ce piste precum Magny Cours sau Montreal au fost excluse din cauza neintelegerilor financiare. Seful F1 sustine insa ca Formula 1 reprezinta numai o afecere si ca eliminarea cursei din Anglia nu ar reprezenta o problema.

"Nimeni nu ii forteaza sa accepte oferta. Aceasta este o afacere. Le-am oferit un contract asa cum vrem noi. Nu suntem pregatiti sa solicitam mai putini bani. Nu avem nevoie de un Mare Premiu al Marii Britanii. Bineinteles ca vreau o cursa in Anglia, dar nu vom face favoruri pentru Marea Britanie", a mai precizat el.

Declaratiile sale vin in contradictie cu numarul de spectatori de la cursa de la Silverstone din acest an. Nu mai putin de 120.000 de spectatori au umplut tribunele in ziua cursei, totalul pe parcursul weekendului ridicandu-se la 310.000 de spectatori.

Via | Sporting Life | Autosport

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Formula 1 are nevoie de o cursa in Romania. Mai ales ca suntem o piata foarte importanta pentru oricine care produce ceva si in al doilea rand pentru ca asa am da o sansa tuturor celor care cumpara seminte sa le scuipe pe un circuit. A ne limita doar la niste stadioane din epoca de piatra este complet gresit, romanii au multe de demonstrat.

    Parerea mea este ca Formula 1 este un sport pentru putini. Nu este un sport al maselor ca fotbalul ci este un sport restrans, celor care il inteleg si il respecta. Iar in Romania.... un circuit de Formula 1... scuze este ceva utopic.

    Nu mi-as dori niciodata sa vina pilotii si sa fie improscati de seminte, cutii de cola si alte prostii, pentru ca nu merita asa ceva.

    Cine a fost la Renault Show stie... cum se inbulzeau fanii disperati dupa un autograf... zici ca erau la coada la paine. Mai grav este ca erau multi batrani care imbulzeau niste copii doar pentru niste autografe pe care oricum le primeau daca aveau timp.

    Intr-o zi, cand vom mai creste ca natie, Formula 1 poate sa ne dea o sansa. Pana atunci... ramanem la ne pricepem bine ca natie, scuipatul semintelor, bataile si bascalia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru