Ecclestone: "Ferrari nu este implicată în oferta lui Murdoch pentru F1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.05.2011
Bernie Ecclestone susţine că Ferrari nu este implicată în niciun fel în oferta pregătită de miliardarul Rupert Murdoch pentru achiziţionarea Formulei 1.

Presa internaţională speculează că miliardarul american Rupert Murdoch intenţionează să facă o propunere concretă pentru achiziţionarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 împreună cu mexicanul Carlos Slim şi unul dintre constructorii implicaţi deja în competiţie, cel mai probabil Ferrari.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone insistă că CVC Capital Partners, fondul de investii care deţine F1, nu are nicio intenţie să vândă competiţia şi, de asemenea, a exclus varianta ca Ferrari să fie implicată într-o potenţială ofertă.

"Vă pot asigura că nimeni dintre cei menţionaţi nu a vorbit despre această problemă cu CVC sau cu mine. CVC nu are nicio intenţie să vândă Formula 1. Nu am mai avut curse atât de spectaculoase de mult timp. Avem contracte pentru găzduirea curselor în 20 de ţări şi alte şase ţări vor să găzduiască curse. Formula 1 este mai puternică, mai stabilă şi are mai mult succes decât niciodată", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru publicaţia germană Die Welt.

Una dintre principalele temeri ale fanilor în perspectiva unei achiziţii a Formulei 1 de către Murdoch este legată de posibililele intenţii ale acestuia de a transmite Formula 1 în sistem pay-per-view.

Ecclestone consideră însă că o astfel de tranzacţie nu va fi aprobată de Comisia Europeană, întrucât ar încălca actualul Acord Concorde.

"Sunt sigur că Comisia Europeană nu va permite tranzacţia pentru că înţelegerea noastră cu ei a fost să menţinem Formula 1 în sistem free-to-air", a mai precizat britanicul.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Acum pot spune ca tin cu Bernie pt prima data. Asta ar mai lipsi acum : sa se trensmita in pay per view.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru