Ecclestone renunţă la cursa de la Nurburgring

de Daniel Popescu
Luni, 28.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone nu este mulţumit de oferta financiară făcută de Nurburgring pentru găzduirea Marelui Premiu al Germaniei, motiv pentru care a renunţat la negocieri.

Esential 18 curse ar putea avea sezonul 2013 al Formulei 1
Formula 1 riscă să rămână cu numai 18 curse în calendarul sezonului 2013 după ce Bernie Ecclestone a anunţat că renunţă la negocierile cu circuitul de la Nurburgring, care ar fi trebuit să găzduiască Marele Premiu al Germaniei în 7 iulie.

Britanicul a dezvăluit voalat că a luat această decizie din cauza ofertei financiare prea mici făcute de organizatori, în condiţiile în care circuitul de la Nurburgring se confruntă de mai mulţi ani cu grave probleme financiare.

"În urma unei examinări detaliate a propunerii celor de la Nurburgring, nu acceptăm oferta şi, prin urmare, încheiem negocierile", a declarat Ecclestone pentru publicaţia germană Der Spiegel.

Urmareste Automarket
Oficialii de la Nurburgring nu au comentat în niciun fel declaraţiile lui Ecclestone, însă în lumina acestora singura speranţă a Germaniei să rămână în calendar este o înţelegere de ultim moment cu Hockenheim, circuitul care găzduieşte curse de Formula 1 în anii pari.

Anterior, oficialii circuitului de la Hockenheim şi-au manifestat dorinţa de a găzdui Marele Premiu al Germaniei şi în 2013 în cazul în care Nurburgring nu ajunge la un acord final, însă rămâne de văzut dacă negocierile dintre cele două părţi vor fi încununate cu succes, ştiute fiind pretenţiile lui Ecclestone.

Iniţial, calendarul sezonului 2013 ar fi trebuit să conţină 20 de curse, însă ediţia inaugurală a cursei americane de la New Jersey a fost amânată pentru 2014, pe lângă eşecul negocierilor cu Nurburgring.

Via GMM

Comentarii (2)

  • adycd11
    Nasol!
    4 0
  • Dar nu mai moare caricatura asta de om ??
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru