Ecclestone: "Şanse mici pentru introducerea celui de-al treilea monopost"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.11.2011
Bernie Ecclestone crede că şansele ca echipele de top să poată alinia trei monoposturi pe grila de start sunt foarte mici.

Ferrari încearcă de mai mult timp să modifice regulamentul tehnic pentru ca echipele de top să poată introduce un al treilea monopost pe grila de start, însă propunerea Scuderiei a fost respinsă de Comisia F1 la ultima întâlnire de la Geneva.

Anterior, s-a vehiculat că Ferrari este sprijinită în acest demers de Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, însă britanicul a admis duminică la Abu Dhabi că şansele ca planul celor de la Ferrari să se concretizeze sunt foarte mici.

"Dacă prin şansă pierdem două echipe, atunci probabil ar fi o idee bună. Dar celorlalte echipe nu le place. Poţi să-ţi imaginezi că dacă ai trei monoposturi Ferrari, trei monoposturi Red Bull şi trei monoposturi McLaren nu este atât de bine pentru alte echipe", a declarat britanicul.

De asemenea, o propunere a echipelor de top pentru ca numărul de angajaţi prezenţi la un Mare Premiu să crească de la 45 la 55 începând din sezonul viitor a fost respinsă de echipele mai mici, potrivit declaraţiilor lui Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

"Echipele mari au încercat, dar propunerea a fost blocată de FOTA.

Cred că trebuie să respectăm asta. Când am avut 60, 70 sau 80 de oameni aici şi am propus pentru prima oară 45 cei mai mulţi au spus că este imposibil, dar adevărul este că ne descurcăm", a precizat britanicul.

Propunerea a fost respinsă de echipele mici din cauza temerilor că aducerea mai multor angajaţi la cursa va determina o creştere a costurilor.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (1)

  • LcfkpQyZ
    Hats off to whoever wrote this up and psoetd it.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru