Ecclestone: "Schumacher a greşit când a revenit în Formula 1"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone consideră că Michael Schumacher a comis o greşeală atunci când a decis să revină în Formula 1 la Mercedes după o absenţă de trei sezoane.

Michael Schumacher a decis în luna octombrie să se retragă din nou din Formula 1 după trei sezoane petrecute alături de Mercedes în care a obţinut un singur podium.

Cea de-a doua carieră a germanului în Formula 1 a fost lipsită de performanţe majore, iar Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei, consideră că septuplul campion mondial a comis o greşeală atunci când a ales să revină în marele Circ. El menţionează însă că greşeala lui Schumacher a stat mai degrabă în alegerea echipei Mercedes.

"Schumacher nu ar fi trebuit să mai ia startul. Ce performanţe ar fi obţinut dacă era într-un Red Bull sau într-un Ferrari? Presupun că atunci când s-a dus acolo (n.r - la Mercedes) se aştepta ca echipa să se descurce mult mai bine decât a făcut-o", a declarat el citat de publicaţia ESPNF1.

Urmareste Automarket
Schumacher şi-a anunţat retragerea din Formula 1 la numai câteva săptămâni după ce Mercedes a anunţat semnarea unui contract pe trei ani cu Lewis Hamilton, într-un moment în care singura sa alternativă era Sauber.
Ecclestone afirmă însă că Schumacher s-ar fi retras din competiţie indiferent dacă Hamilton accepta sau nu să semneze cu Mercedes.

"Cred că Schumacher s-ar fi retras oricum. Hamilton a avut mai multe opţiuni: să rămână la McLaren, să plece la o echipă mai slabă decât Mercedes sau să plece la Mercedes", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • Acum cu avantajul de a stii cum s-au desfasurat evenimentele, e usor de zis ca a fost o greseala. Evident ca daca stia de la inceput cat de penibila va fi echipa, nu s-ar fi intors. Dar sa nu uitam ca Mercedes tocmai cumparase echipa Brawn GP, campioana mondiala. Apoi, Mercedes si-a luat angajamentul de a baga multi bani in dezvoltare. Concluzia logica era ca sansele de succes sunt majore (nu neaparat castigarea campionatului, dar macar lupta in frunte, nu pentru locurile 8-9).
    37 4
  • S-a vazut valoarea lui cand n-a avut o masina de top, asa cum a avut-o la Benetton si Ferrari. N-are nimic decat ceva fani frustrati care au tot visat aiurea. Daca avea mai multa minte si nu doar ingamfare ar fi stiut ca n-ai cum sa castige cu Mercedes. Doar nu e la prima tinerete in F1.
    5 15
  • Ce sens a avut declaratia asta ? Pentru ce a fost data ?
    Sint convins ca la randul lui si Schumi ar avea cateva de reprosat modului in care a evoluat (de fapt involuat) F1 de la momentul cand si-a anuntat retragerea in 2006.
    13 0
  • brutaru
    Fosila asta vorbeste de greseli? In locul lui taceam. Schumacher isi permite sa greseasca si sa faca orice. E viata lui, e gloria lui. Dar bosorogul asta prin banii pe care-i primeste spaga, prin spalarea de bani pe care o facea, prin presiune si alte manarii pe care le face... Ah Bernie, inainte sa mori, sper sa te vad arestat. Bernie la brutarie!
    8 0
  • Chiar daca a terminat in mijlocul plutonului, a fost un plus pentru formula unu....
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru