Ecclestone: "Schumacher trebuie să devină şef de echipă"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.08.2011
Bernie Ecclestone consideră că Michael Schumacher trebuie să preia conducerea unei echipe după retragerea din Formula 1.

Bernie Ecclestone, reprezentantul fondului de investiţii care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1, încearcă să găsească noi metode prin care să-l păstreze pe Michael Schumacher în competiţie pentru cât mai mult timp.

Britanicul în vârstă de 80 de ani susţine că septuplul campion mondial are potenţialul de a deveni un excelent şef de echipă după retragerea din activitate, datorită experienţei acumulate în cei 20 de ani petrecuţi în Formula 1.

"Nu pot să-l văd pe Schumacher părăsind Formula 1, cu excepţia cazului în care crede că monopostul său nu este competitiv şi crede că este timpul potrivit să se retragă în acel moment. După aceea, ar trebui să conducă o echipă de Formula 1. Cu experienţa şi talentul său ar fi (un şef de echipă) de prima clasă", a declarat Ecclestone pentru agenţia germană de presă DPA.

Până la cea de-a doua retragere, Schumacher are însă capacitatea de a obţine un nou titlu mondial, conform opiniei exprimate de fostul campion mondial Mika Hakkinen.

"Dacă Schumacher rămâne în Formula 1 suficient de mult timp şi continuă să aibă determinarea de a se descurca bine, iar monopostul devine cu adevărat competitiv, atunci va avea şansa de a câştiga al optulea titlu mondial", a precizat finlandezul.

Schumacher şi Hakkinen au fost rivali în lupta pentru titlul mondial la finalul anilor '90, finlandezul reuşind să se impună în 1998 şi 1999 înainte ca germanul să-şi ia revanşa în 2000.

Via | DPA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru