Ecclestone se teme ca Renault ar putea parasi Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.09.2009
Bernie Ecclestone se teme ca Renault ar putea decide sa se retraga din Formula 1 daca va fi gasita vinovata ca i-a ordonat lui Nelson Piquet Jr. sa produca un accident in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

FIA a initiat o ancheta pentru a elucida circumstantele in care a avut loc accidentului lui Nelson Piquet Jr. de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008, in urma caruia Fernando Alonso a castigat cursa datorita unei strategii excelente.

Desi forul mondial nu a oferit niciun fel de amanunte despre natura anchetei, se speculeaza ca FIA a primit dovezi concrete care ar putea incrimina echipa Renault in acest caz.

La mai putin de 24 de ore dupa initierea acestui nou scandal, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, a luat atitudine si nu exclude posibilitatea ca Renault sa se retraga din Formula 1 daca va fi gasita vinovata.

"Nu cred ca avem nevoie de asa ceva acum. In primul rand, cred ca asta ii va scoate din sarite pe cei de la Renault. Evident, exista un pericol ca ei sa paraseasca sportul", a declarat britanicul in varsta de 78 de ani in cadrul unui interviu acordat publicatiei The Times.

Ecclestone a dezvaluit ca a discutat deja cu Flavio Briatore, seful Renault, despre acest subiect, iar italianul i-a dat asigurari ca nu stie nimic despre un accident comis cu premeditare de Piquet Jr.

"Flavio insista ca nu stie nimic despre asta. Cred ca FIA analizeaza tot si incearca sa descopere adevarul. Cred ca vor fi foarte suparati daca vor afla ca ceea ce presupun oamenii este de fapt adevarat", a adaugat seful Formulei 1.

Via | The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru