Ecclestone vrea să introducă în F1 sistemul de Grand Slam-uri din tenis

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.04.2012
Bernie Ecclestone propune titulatura de Grand Slam pentru cursele tradiţionale din calendarul Formulei 1, în care piloţii ar urma să câştige mai multe puncte decât în restul Marilor Premii.

Bernie Ecclestone a lansat o nouă propunere care ar putea fi aplicată în Formula 1 în viitorul apropiat.

Confruntat cu numeroase critici ca urmare a faptului că circuitele tradiţionale din Europa sunt înlocuite treptat de circuite construite în Asia şi Orientul Mijlociu, britanicul consideră că una dintre măsurile prin care poate rezolva această problemă este să crească importanţa curselor de tradiţie.

În opinia sa, acestea ar trebui incluse într-un sistem de Grand Slam care să ofere piloţilor mai multe puncte decât în mod obişnuit. "Absolut. Lucrez la asta. Şi dacă vom ajunge atât de departe, atunci se vor acorda mai multe puncte pentru cursele de Grand Slam", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Sistemul propus de Ecclestone este practic asemănător cu cel practic în tenis, acolo unde există patru turnee de Grand Slam care oferă piloţilor semnificativ mai multe puncte decât celelalte turnee. Printre cursele care ar putea face parte din Grand Slam se număra Monaco, Silverstone, Monza sau Spa-Francorchamps.

În plus, Ecclestone a respins ideea unui buget maxim anual în Formula 1, însă susţine că o soluţie ar putea fi reprezentată de posibilitatea ca echipele mici să cumpere monoposturi din urmă cu un an de la echipele de top.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (3)

  • Prostii
    7 6
  • O idee foarte buna
    13 5
  • mobius
    ...si totusi se misca...
    Ambele idei mi se par foarte bune
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru